Grad

Europska prvakinja Petrunjela Pavić kod gradonačelnika Frankovića

frankovic petrunjela pavic2

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas mlađe seniorsku prvakinju Europe i judašicu kluba Dubrovnik 1966. Petrunjelu Pavić. Prijemu su nazočili njezin trener Mateo Semiz i predstavnici Uprave kluba.

Na Europskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke koje se održalo u Sarajevu od petka 28. do nedjelje 20. listopada dubrovačka judašica Pavić u kategoriji do 78 kilograma osvojila je zlatnu medalju pobjedivši u finalu suparnicu Leu Schmidt iz Njemačke.

U ovoj prigodi gradonačelnik Franković pohvalio je sjajni uspjeh judašice Petrunjele Pavić istaknuvši kako su se njezine kvalitete i sposobnosti na ovom natjecanju pokazale u cijelosti. Naglasio je kako je Dubrovnik i Hrvatsku predstavila u najboljem svjetlu, čime se još jednom istaknuo talent dubrovačkih sportaša i sportašica koji su u ovoj godini ostvarili niz izvrsnih rezultata, u ekipnom i pojedinačnom sportu.

Zlatna judašica Pavić kazala je kako je ovaj rezultat postignut u Bosni i Hercegovini sjajan motiv za daljnje borbe i plasiranje na nastup na prestižnim Olimpijskim igrama koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Predstavnici Uprave kluba zahvalili su gradonačelniku Frankoviću i pročelniku Brčiću na podršci u proteklom razdoblju i osiguravanju dobrih uvjeta za treniranje zahvaljujući kojima, kako se istaknuli, medalje osvojene na judo natjecanjima pristižu u Dubrovnik.

Pročitajte još

NAGLI PAD TEMPERATURE MORA Jakopović: Plutača je ispravna

Dulist

[FOTO] GRADONAČELNIK U OBILASKU RADOVA ‘Cesta Tamarić olakšat će život stanovnicima Mokošice’

Dulist

Franković: Kuće za odmor su komercijalni smještaj, a rješenje je novi paket poreznog zakona

Dulist