Hrvatska

Europska komisija zaključila: Hrvatska spremna za uvođenje eura 1. siječnja 2023.

Europska komisija danas je zaključila da je Hrvatska spremna za uvođenje eura 1. siječnja 2023., čime će se broj država članica europodručja povećati na dvadeset.

Taj je zaključak naveden u Izvješću o konvergenciji za 2022., u kojem se ocjenjuje napredak koji su Bugarska, Češka, Hrvatska, Mađarska, Poljska, Rumunjska i Švedska ostvarile na putu prema pridruživanju europodručju. Riječ je o sedam država članica izvan europodručja koje su se pravno obvezale uvesti euro.

U izvješću se zaključuje da samo Hrvatska i Švedska ispunjavaju kriterij stabilnosti cijena, sve države članice ispunjavaju kriterij javnih financija, osim Rumunjske, koja je jedina država članica na koju se primjenjuje postupak u slučaju prekomjernog deficita. Bugarska i Hrvatska ispunjavaju kriterij deviznog tečaja, dok Bugarska, Hrvatska, Češka i Švedska ispunjavaju kriterij dugoročnih kamatnih stopa, prenosi Europska komisija u Hrvatskoj.

Pročitajte još

Ako Vlada ne intervenira, u utorak drastično poskupljenje goriva

Dulist

OBJAVILO MINISTARSTVO ‘Prvo ovogodišnje tromjesečje dosad najbolje u hrvatskom turizmu’

Dulist

MINISTAR MARIĆ: Razmatramo uvođenje vaučera za gorivo

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija