Zanimljivosti

EUROPEAN DESIGN AWARDS Studio Flomaster osvojio srebro za dizajn ‘Kradljivice knjiga’

EUROPEAN DESIGN AWARDS Studio Flomaster osvojio srebro za dizajn 'Kradljivice knjiga'

Studio Flomaster osvojio je Srebro u kategoriji Pojedinačnih naslovnica knjiga za knjigu Kradljivica knjiga na ovogodišnjem natjecanju European Design Awards. Nagradu su osvojili za dizajn hrvatskog izdanja knjige Markusa Zusaka Kradljivica knjiga. Za naslovnicu je iskorišteno nekoliko desetaka knjiga preko kojih je dizajner Orsat Franković crnim akrilikom ispisao naslov ovog izdanja.

Inače, Rovinjski dizajnerski studio Tumpić/Prenc osvojio je Best of Show, nagradu za ukupno najbolji rad na natjecanju European Design Awards. Nagradu su dobili za projekt signalizacije Gradskih bazena Pula-Pola, za koji su nagrađeni i Zlatom u kategoriji Signalizacije. Još jedno Zlato isti studio osvojio je i u kategoriji Ambalaže hrane i pića, i to za pakiranje maslinovog ulja Latini.

Best of Show je jedna od tri najvažnije nagrade u ovom natjecanju, a odnosi se na rad koji je ocijenjen kao ukupno najbolji dizajn u Europi, širom svih kategorija. Od posebnih nagrada tu je još nagrada Agencija godine, koja se dodjeljuje najuspješnijoj agenciji ili studiju što se tiče broja osvojenih nagrada, a ove je godine dodijeljena norveškoj agenciji ANTI, te Nagrada žirija koja se dodjeljuje radu koji odašilje snažnu poruku o važnosti dizajna široj javnosti, a dobio ju je LUCRA Designstudio iz Njemačke za rad Helping Hands – A guide to sign language for nursing and medicine.

Hamper studio iz Hrvatske dobio je Broncu u kategoriji Prijeloma knjiga za knjigu Jezik ptica.

S obzirom na situaciju s pandemijom koronavirusa, ove su godine nagrade prvi put proglašene online, putem YouTube kanala European Design Awards gdje se proglašenje prenosilo uživo. Izvorno je dodjela nagrada trebala biti na European Design Festivalu u Valenciji za točno dva tjedna, no festival je otkazan, a Valencia će biti domaćin festivala 2021. godine.

Autor: MG / Dizajn.hr

Naslovna fotografija: Facebook Flomaster

 

Pročitajte još

ANTE CURAĆ Rekvijem za žrnovske petraleze

Dulist

OPUZENSKI OSNOVNOŠKOLCI U KUĆI BUKOVAC Učili o Vlahu Bukovcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist