Grad

EU projektu ReDu odobrena nova bespovratna sredstva

EU projektu ReDu odobrena nova bespovratna sredstva

Gradu Dubrovniku dodijelit će se dodatna sredstva za EU projekt ‘ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada Dubrovnika’. Naime, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske donijelo je odluku o sufinanciranju projekta bespovratnim sredstvima u najvišem iznosu do 104.023,50 kuna.

Sredstva se dodjeljuju iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu s namjenom 50 postotnog sufinanciranja udjela koji je Grad Dubrovnik dužan osigurati iz vlastitih izvora, a koji je do sada iznosio 208.047,00 kuna. Novo dodijeljenim sredstvima dio koji je Grad Dubrovnik dužan izdvojiti iz proračuna umanjen je točno za 50 posto, dok udio vanproračunskih sredstava u projektu ukupno prelazi 92 posto.

Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta, koji se u trajanju 20 mjeseci provodi od 8. kolovoza 2018. godine do 8. travnja 2020. godine, iznosi 1.386.980,00 kuna, dok se ukupni prihvatljivi troškovi određuju na 1.386.980,00 kuna. Od toga, Europska unija putem Kohezijskog fonda kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. sufinancira 1.178.933,00 kuna.

Projektom ‘ReDu’ i provedbom njegovih aktivnosti želi se doprinijeti povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada, smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta i izgradnji svijesti građana grada Dubrovnika o važnosti gospodarenja komunalnog otpada. U sklopu projekta, do sada je održan čitav niz edukativnih radionica i zanimljivih predavanja.

Izvor: Grad Dubrovnik

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist