Hrvatska

ETF Airways je novi hrvatski avioprijevoznik, a glavna baza bit će mu Dubrovnik

ETF Airways je nova hrvatska privatna aviokompanija, a glavna baza bit će joj je Dubrovnik. Riječ je o start-up zračnom prijevozniku koji bi u idućih nekoliko tjedana trebao dobiti prvi zrakoplov Boeing 737-800, kako piše portal exyuavioation. Radi se o mlažnjaku unajmljenom od tvrtke AerCap, koji je star sedamnaest godina, a prethodno su njime upravljali brojni prijevoznici, uključujući Malev i S7 Airlines. Avion će se koristiti za charter letove prema ugovoru o najmu koji pokriva zrakoplove, posadu, održavanje i osiguranje (ACMI). Među ostalim se ističe kako se ETF namjerava usredotočiti na rute s hrvatske jadranske obale prema Zapadnoj Europi, čija je glavna baza Dubrovnik.

ETF je također finalizirao ugovor o zakupu drugog aviona B737-800 koji će se pridružiti floti ovog ljeta. Planira se sljedeće godine dodati treći zrakoplov, a prijevoznik će imati do sedam zrakoplova do 2025. godine. Kako će zrakoplovna tvrtka biti registrirana u Hrvatskoj, imat će mogućnost leta preko svih tržišta unutar Europske unije. Tvrtka je nedavno završila zapošljavanje budućih članova kabinske posade, koji su trenutno na obuci. Sada traži nove partnere, tvrtke i brokere za ACMI i charter poslovne mogućnosti širom svijeta. Privatni investitori i investicijski fondovi sa sjedištem u Hrvatskoj podupiru inicijativu, a zrakoplovna tvrtka ima stabilno i osigurano financiranje.

Pročitajte još

Porezna uprava građanima uputila važnu obavijest

Dulist

NOVE CIJENE GORIVA Plaćamo najskuplji benzin u povijesti

Dulist

Tko je kriv za pad broja stanovnika? Većina poduzetnika kaže – političari

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija