Hrvatska

ETF Airways je novi hrvatski avioprijevoznik, a glavna baza bit će mu Dubrovnik

ETF Airways je nova hrvatska privatna aviokompanija, a glavna baza bit će joj je Dubrovnik. Riječ je o start-up zračnom prijevozniku koji bi u idućih nekoliko tjedana trebao dobiti prvi zrakoplov Boeing 737-800, kako piše portal exyuavioation. Radi se o mlažnjaku unajmljenom od tvrtke AerCap, koji je star sedamnaest godina, a prethodno su njime upravljali brojni prijevoznici, uključujući Malev i S7 Airlines. Avion će se koristiti za charter letove prema ugovoru o najmu koji pokriva zrakoplove, posadu, održavanje i osiguranje (ACMI). Među ostalim se ističe kako se ETF namjerava usredotočiti na rute s hrvatske jadranske obale prema Zapadnoj Europi, čija je glavna baza Dubrovnik.

ETF je također finalizirao ugovor o zakupu drugog aviona B737-800 koji će se pridružiti floti ovog ljeta. Planira se sljedeće godine dodati treći zrakoplov, a prijevoznik će imati do sedam zrakoplova do 2025. godine. Kako će zrakoplovna tvrtka biti registrirana u Hrvatskoj, imat će mogućnost leta preko svih tržišta unutar Europske unije. Tvrtka je nedavno završila zapošljavanje budućih članova kabinske posade, koji su trenutno na obuci. Sada traži nove partnere, tvrtke i brokere za ACMI i charter poslovne mogućnosti širom svijeta. Privatni investitori i investicijski fondovi sa sjedištem u Hrvatskoj podupiru inicijativu, a zrakoplovna tvrtka ima stabilno i osigurano financiranje.

Pročitajte još

Hrvatska među najpoželjnijim ljetnim destinacijama Norvežana

Dulist

U petak počinje isplata mirovina za travanj 2021.

Dulist

HTZ pokrenuo prvu nacionalnu kampanju ruralnog turizma ‘Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija