Grad

ENERGETSKA OBNOVA Odobrena bespovratna sredstva za OŠ Marina Držića

ENERGETSKA OBNOVA Odobrena bespovratna sredstva za OŠ Marina Držića

Nakon što su za EU projekt energetske obnove zgrade OŠ Ivana Gundulića Grad Dubrovniku odobrena dodatna bespovratna sredstva Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, naknadna sredstva odobrena su i za energetsku obnovu OŠ Marina Držića, koja je također u tijeku.

Sredstva iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu dodjeljuju se u najvišem iznosu do 230.200,97 kuna radi sufinanciranja udjela koji je Grad Dubrovnik dužan osigurati iz vlastitih izvora.

Projekt energetske obnove OŠ Marina Držića vrijedan je 816.713,13 kuna, a za isti je Grad Dubrovnik putem Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, odnosno Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost još prošle godine osigurao bespovratna EU sredstva, dodijeljena u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, i to u iznosu 344.062,57 kuna, što predstavlja 42 % ukupno prihvatljivih troškova projekta koji iznose 804.464,50 kuna.

Novim sredstvima dodijeljenim iz državnog proračuna udio Grada Dubrovnika u projektu dodatno se smanjuje, pa umjesto 460.401,93 kuna iznosi 230.200,96 kuna ili nešto manje od 30 posto.

Podsjetimo, u staroj zgradi OŠ Marina Držića izgrađenoj davne 1963. godine, a koja se koristi za nastavu od 5. do 8. razreda, zamijenit će se i izolirati dotrajali krov zgrade i vanjski zidovi te će se ugraditi solarni sustav za pripremu potrošne tople vode. Projektom je predviđena i ugradnja sustava za daljinsko očitanje potrošnje energenata i uvođenje novog naplatnog mjernog mjesta. Završetkom radova ova škola će iz energetskog razreda C prijeći u razred B, a ukupna ostvarena ušteda za grijanje objekta će iznositi 50,42%.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović