Sport

EMOTIVNO PREDSTAVLJANJE JAKOBUŠIĆA ‘Želim moćan Hajduk. Želim mu vratiti dignitet’

EMOTIVNO PREDSTAVLJANJE JAKOBUŠIĆA 'Želim moćan Hajduk. Želim mu vratiti dignitet'

Želim moćan Hajduk, da mu vratimo dignitet. Najprije kroz funkciju predsjednika, a onda na svim razinama. Nema podjela, potrebno nam je jedinstvo. To mi je bitno – rekao je dubrovački poduzetnik Lukša Jakobušić, novi predsjednik Uprave HNK hajduk na današnjoj konferenciji za medije, donosi Slobodna Dalmacija. Naime, u petak ujutro stigla je vijest kako Jakobušić preuzima dužnost predsjednika uprave ovog nogometnog kluba, a nakon čega je obavljeno i njegovo predstavljanje.
Istaknuo je kako je i on sam bio član Torcide te da nije za govor mržnje.
-Vidjeli smo što Torcida znači. Kada je požar, problem tu su uvijek. Ali to ne znači da sam za govor mržnje. Jesam i za model. Ali svi mi što god mislili volimo Hajduk. To je sukus svega. Ono što se događa je da nas ne poštuju. Ima i do nas, nije i da se i mi sami poštujemo. Rugaju nam se, čak i nekad s pravom. Mi im damo povoda za to. A onda dođe faza da te žale. Čini mi se da smo sad u toj fazi. Imam dojam da bi nam cijela Hrvatska dala trofej samo da prestanemo kako kažu ‘kmečat’. Imam osjećaj da svima idemo na živce. Vjerujem da je bolja situacija da ne bih ni bio tu. Imam puno mana, ali ulazim u ovo s dvije ključne stvari, poštenje i neovisnost. Tu neću raditi kompromise – rekao je Jakobušić.
-Mi ćemo sigurno osvojiti nešto, ali bez jedinstva Torcide, NH, NO, bez te dodatne energije svih onih koji sve vole, a ne podržavaju to neće ići. Ljudima je muka. Kad se sve to spoji u jedno nema nam ravnih. Pričamo stalno o Hajduku sedamdesetih. Volio bih da kroz neko vrijeme pričamo o Hajduku dvadesetih – naglasio je Jakobušić.
Na pitanje kada Hajduk može doći do titule rekao je: ‘Nije Hajduk sad moćan, ali je bio i bit će moćan. To je najveći hrvatski klub, nije nažalost i najtrofejniji. Treba vratiti pobjednički mentalitet. Doći će trofej, ali ima razloga zašto ne dolazi.’
Ne tražim ni sto dana ni dan, ali postoje procesi. Očekuju svi od mene da ih danas pet pođe ća. Gledat ću da radim drugačije i bolje. Ja sam navikao donositi odluke, pa ako ne valja da ih opet donesem. Ovdje ću možda prespavati prvu noć. Biti prvi ili drugi ogromna je razlika – odgovorio je na pitanje o prvim potezima.
– Jedan je život. Ja ovu priliku ne mislim propustiti i zbog svih vas, svih ovih koji se nadaju. Teška su vremena, ispod Sv. Roka svi su na četiri tisuće kuna. Tu treba imati senzibiliteta. Hajduk treba vratiti nadu. Kada je Hajduku dobro, sve je lakše. Želja je da Hajduk vratim naprijed svaki dan po milimetar… – rekao je novi predsjednik Uprave Hajduka za kraj.

Više počitajte ovdje.

Pročitajte još

TRON EUROPE PRIPADA HRVATICI Matić prvakinja, Cvjetko brončana, Oberan upisala pobjedu i poraz

Dulist

MALONOGOMETNA LIGA Square poražen u Omišu

Dulist

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist