DuList IN

Eko Omblići uljepšali blagdane dječici diljem Hrvatske

Eko Omblići uljepšali blagdane dječici diljem Hrvatske

Humanitarnim akcijama, kolendama i otvaranjem Mediteranskog vrta u Mokošici Eko Omblići veselo su proslavili ove božićne blagadane.

Kao i svake godine, gotovo dva desteljeća od kada postoje Eko-Omblići iz Rijeke dubrovačke nastoje humanitarnim akcijama, druženjima i kolendama uljepšati božićne blagdane svima posebno potrebitima.

Tako su u u okviru humanitarne akcije ‘Mali božićni prozor’ crtali čestitke, oslikavali platnene torbe i prigodne božićne crteže a sve za djecu Dječjih odjela u Vukovaru, Vinkovcima, Dubrovniku, Šibeniku, Rijeci, te Klaićevoj dječjoj bolnici u Zagrebu. Tako će djeca koja su primorana biti zbog liječenja u bolnici tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana moći uživati u njihovim nadahnutim kreacijama na zidovima dječjih odjela i soba.

Pored ove humanitarne akcije Eko Omblići su organizirali još dvije predbožićne humanitarne akcije na Stradunu – prvu zajedno s udrugom Art Club umirovljenika podružnice Gruž, na Stradunu ispod Sponze pod nazivom ‘Sve za nju i njega’, za kupnju novog mamografa za Opću bolnicu Dubrovnik, a drugu pod nazivom ‘Ti si prijatelj moj ja sam priatelj tvoj’ kada su skupljali prodajom svojih ekoloških proizvoda priloge za njihove prijatelje iz udruge Rina Mašera Dubrovnik.

Pred Božić Eko Omblići su dobili novi Meditertanski vrt u Mokošici preko puta Eko parka Ombla i ispod dječjih igrališta, zahvaljujući Natječaju DM drogerije gdje su između 2000 projekata bili među najboljih 40.
Stoga su božićnim kolendama na Badnje veče, starim dubrovačkim običajem, veselo proslavili božićne a uskoro će i novogodišnje blagdane.

Pročitajte još

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo

NAKON FINALA Španja o Barberiću: ‘Kapa do poda, bio je gušt dijeliti podij s tobom’

Dulist

ZVIJEZDE PJEVAJU Igor Barberić i Ivana Kindl osvojili prvo mjesto, Mihovil Španja srca Hrvatske

Dulist