Vaše vijesti

EKO OMBLIĆI U NOVOJ AKCIJI Zaštitimo morske konjiće Jadranskog mora!

Eko Omblici Morski konjici 8

Poruku iz naslova naši su mladi ekoaktivisti Eko Omblići poslali na svojoj prvoj ovogodišnjoj edukativnoj radionici, u okviru projekta ‘Priroda pod br. 1 / Nature No.1. – Morski konjić, ugrožena jadranska vrsta’.

Ovaj put su oslikavali platnene torbe s morskim konjićima i eko porukama za njihovo očuvanje. Ove male platnene torbe će izložiti i prodavati (a sve za očuvanje flore i faune Jadrana) već u trećem mjesecu 2016. na 13. Mediteranskom sajmu zdrave hrane i ljekovitog bilja u Dubrovniku.

Prema istraživanjima stručnjaka, morski konjići su zbog sve većih onečišćenja i s mora i s kopna sve ugroženiji posebno je ugrožen jadranski konjić (u Jadranu žive dvije vrste morskih konjića) koji većinom živi na dnu mora između listova livadnih morskih cvjetnica. Nažalost neki ronioci love ova nježna strogo zaštićena bića radi suvenira (ulove ih pa ih onda sasuše)!

Tijekom cijele 2016. naši mladi ekoaktivisti će posvetiti morskom konjiću, ne samo uz edukativne radionice, zelene tribine i eko-kvizove nego će tijekom proljeća, ljeta i jeseni dijeliti letke i flyere na nekoliko jezika kako turistima, tako i našim sugrađanima o potrebi očuvanja morskih konjića u morima svijeta.

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist