Sport

Ekipa PK Juga osvojila 11 medalja na Jadran Grand prixu!

Ekipa PK Juga osvojila 11 medalja na Jadran Grand prixu!

Ekipa mlađih juniora, juniora i seniora PK Juga nastupila je protekli vikend na Jadran Grand Prixu koji se u subotu i nedjelju, 16. i 17. listopada 2021. održao u Šibeniku.
Natjecanje je održano u 4 dijela, u jutarnjem terminu su se plivale kvalifikacije, a u popodnevnom finala (A seniorsko, B juniorsko i C mlađe juniorsko). U konkurenciji oko 300 natjecatelja osvojeno je 11 medalja (5 zlata, 4 srebra i 2 bronce). Seniori/ke: Michel Brassard je osvojio zlato na 100 delfin, srebro na 200 delfin i broncu na 50 delfin te je još plivao 2 A finala; Mario Šurković je osvojio srebro na 400 mješovito te je plivao još 5 A finala; Katarina Matović je plivala 3 A finala, a Katarina Nenadić jedno A finale.
Juniori: Marko Baletin plivao je u dva A finala te u dva B finala, Juraj Barčot u dva B finala i Paulo Brač u jednom B finalu; Antonia Šurković osvojila je juniorsku broncu na 50 leđno plivajući u A finalu, još je plivala jedno A finale i dva B finala.
Mlađi juniori: Vlaho Nenadić osvojio je tri mlađe juniorska zlata na 200 slobodno (B finale), 50 leđno (A finale), 50 slobodno (B finale) i srebro na 100 leđno (B finale) te je plivao još jedno B finale; Roko Zvone osvojio je mlađe juniorsko zlato na 100 delfin i srebro na 200 delfin. Oba puta je plivao u B finalu te je imao još jedno C finale; Lovro Brač je plivao u dva C finala, a Petra Rudinović u jednom C finalu.
Još su nastupili: Đivo Matović, Borna Jelčić, Bruno Tošović, Tonka Bušković i Rafaela Škrabo.
Naši plivači u Šibeniku su nastupili pod vodstvom trenera Andreja Drobca. Ovo je prvo natjecanje nove sezone za ovu generaciju te je kao takvo poslužilo za provjeru trenutne forme naših plivača i iskušavanje nekih novih disciplina i tehnika plivanja. Uz pregršt osobnih rekorda te uzorno vladanje ocijenili bi ovo natjecanje jako uspješnim.
Foto: Ilustracija

Pročitajte još

PREDSTAVLJEN NOVI DRES VATRENIH Modrić: ‘Uvijek se iznova obradujem novoj garnituri’

Dulist

‘PING PONG’ LIGA Marinkolor prvak sezone, Marko Venier najuspješniji igrač

Dulist

Jedanaest titula državnih prvaka i čak 45 medalja za Taekwondo klub Shark!

Dulist