Županija

E-DNEVNICI Pokriveno gotovo 90 posto županijskih škola

E-DNEVNICI Pokriveno gotovo 90 posto županijskih škola

Čak 35 od 40 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Dubrovačko-neretvanska županija iduće akademske godine nastavu će provoditi uz korištenje e-dnevnika. Nastava s e–dnevnikom odvijat će se u 21 osnovnoj i 14 srednjih škola.

E-dnevnik je CARNetova web aplikacija koja je kao pilot projekt u Hrvatsku uvedena početkom 2011./2012. školske godine u samo 3 srednje škole (Zagreb, Požega i Zadar). Dvije godine nakon toga uključeno je i 29 drugih škola diljem Hrvatske, a prvi počeci u DNŽ bili su 2013./2014. školske godine.

Uz postojeće funkcionalnosti koje ima razredna knjiga u papirnatom obliku, aplikacija ima prednosti jer na brz, jednostavan i pouzdan način omogućuje i roditeljima i nastavnicima praćenje i analizu ocjena, bilješki, izostanaka i svih drugih unesenih podataka. Pored toga, onemogućen je neovlašten unos, ali i krađa, nehotično ili namjerno uništavanje razedne knjige, a što je znao biti slučaj u školama.

S obzirom da ovaj projekt zahtijeva potpunu informatičku, odnosno računalnu opremljenost, kao i stručnu osposobljenost svih nastavnika i profesora te ostalih stručnih djelatnika u školskim ustanovama, iznimno smo ponosni što se u skoro svim školama na području Dubrovačko-neretvanske županije nastava odvija koristeći razrednu knjigu u elektroničkom obliku.

Inače, u posljednjih pet godina u nabavu računalne opreme Dubrovačko-neretvanska županija je uložila 2,8 milijuna kuna.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist