AktualnoZanimljivosti

Dženita Lazarević osnovala Zakladu Pomozimo djeci s invaliditetom

Dženita Lazarević osnovala Zakladu Pomozimo djeci s invaliditetom

Predsjednica udruge ‘Poseban prijatelj’ Dženita Lazarević i Andrijana Žderić osnovale su Zakladu Pomozimo djeci s invaliditetom kroz koju žele pomoći obiteljima djece s teškoćama i OSI u prilagodbi stanovanja.

– Došlo vrijeme da otkrijemo što smo Andrijana Žderić i ja radile kod javnog bilježnika. Našim dugogodišnjim radom na terenu i prije GI PDSI, a i poslije u Radnom timu GI PDSI uvidjele smo da ostaje jedan problem dugoročno, a riješit ga se može samo na način da osnujemo Zakladu Pomozimo djeci s invaliditetom.

Sjedište joj je u Dubrovniku jer promatrajući na terenu uvidjeli smo da je u zadnjih nekoliko godina Grad Dubrovnik jedini napravio najveći iskorak prema OSI. Za koji dan predstavit ćemo i web stranicu Zaklade.

Zakladnici smo Andrijana Žderić, Udruga Poseban Prijatelj , Udruga Visoki Jablani i ja. Upravni odbor Zaklade me je izabrao za Upraviteljicu, a tu dužnost ću obavljati sljedećih 5 godina. Svi koji smo u Zakladi radimo isključivo volonterski.

Zaklada je humanitarnog karaktera, pomagat će obiteljima djece s teškoćama i OSI u prilagodbi stanovanja. Toliko puta ste nas pitali oko financiranja prilagodbi, najčešće kupaonica, znali smo da jedino putem Zaklade možemo pomoći u prilagodbi. Imamo jako puno ideja, a nadamo se i da ćete nas i Vi podržati.

Udruga Poseban prijatelj uz financijsku podršku Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije tiskala je slikovnicu naše mame Jelena Mašek koja se zove ‘Mi, superjunaci!’ Cijena joj je 8 eura i cijeli iznos od prodaje ide direktno na račun Zaklade.

Posebnu zahvalnost upućujemo sudskoj vještakinji za knjigovodstvo gđi Mariti Kisić Kamić koja nam je elaborat napravila besplatno – objavila je Lazarević na društvenim mrežama.

Foto: Arhiva; Dženita Lazarević/Facebook

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1567. Umro Marin Držić

Dulist