Kultura

DVOSTRUKA OBLJETNICA U Knjižnicama večer posvećena Milanu Milišiću

Povodom dvostruke obljetnice, rođenja i smrti dubrovačkog književnika i prevoditelja Milana Milišića (1941.-1991.), Dubrovačke knjižnice i Društvo dubrovačkih pisaca organiziraju književnu večer posvećenu ovom dubrovačkom književniku i prevoditelju. U programu koji će se održati u utorak, 5. listopada 2021., u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, sudjelovat će pjesnici Vojo Šindolić, Boris Njavro, Barbara Klepić i Ivan Cikatić.

Milišić je pisao poeziju, eseje, putopise, dramska djela i književne reportaže. Uređivao je omladinski list Laus i časopis Dubrovnik te radio kao kazališni dramaturg. Bio je član Društva hrvatskih književnika i hrvatskog PEN-a. Među prvim je civilnim žrtvama stradalim prilikom granatiranja Dubrovnika 5. listopada 1991. godine.

Iskra života kojom je baštinjenom davao priliku zaživjeti u sadašnjem trenutku, kroz Milišićeva djela „pali“ nove generacije umjetnika koji slijedeći njegov trag nastavljaju proces čuvanja i prenošenja iste. Ponekad neshvaćeni, izdvojeni, ponekad kao i on, zaustavljeni „među vratima od Grada“, oni se bune, bore, pišu i prenose iskru.

Pročitajte još

Jasen Boko dubrovačku publiku odveo na putovanje Indijskim potkontinentom

Dulist

Ivica Kipre novi je voditelj Etnografskog muzeja

Dulist

KRIMI STRIP Detektivska priča dubrovačkog srednjoškolca Nikole Barabe predstavljena u Saloči od zrcala

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija