Kultura

DVOSTRUKA OBLJETNICA U Knjižnicama večer posvećena Milanu Milišiću

DVOSTRUKA OBLJETNICA U Knjižnicama večer posvećena Milanu Milišiću

Povodom dvostruke obljetnice, rođenja i smrti dubrovačkog književnika i prevoditelja Milana Milišića (1941.-1991.), Dubrovačke knjižnice i Društvo dubrovačkih pisaca organiziraju književnu večer posvećenu ovom dubrovačkom književniku i prevoditelju. U programu koji će se održati u utorak, 5. listopada 2021., u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad, sudjelovat će pjesnici Vojo Šindolić, Boris Njavro, Barbara Klepić i Ivan Cikatić.

Milišić je pisao poeziju, eseje, putopise, dramska djela i književne reportaže. Uređivao je omladinski list Laus i časopis Dubrovnik te radio kao kazališni dramaturg. Bio je član Društva hrvatskih književnika i hrvatskog PEN-a. Među prvim je civilnim žrtvama stradalim prilikom granatiranja Dubrovnika 5. listopada 1991. godine.

Iskra života kojom je baštinjenom davao priliku zaživjeti u sadašnjem trenutku, kroz Milišićeva djela „pali“ nove generacije umjetnika koji slijedeći njegov trag nastavljaju proces čuvanja i prenošenja iste. Ponekad neshvaćeni, izdvojeni, ponekad kao i on, zaustavljeni „među vratima od Grada“, oni se bune, bore, pišu i prenose iskru.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist