Kultura

DVOJEZIČNO IZDANJE Predstavljanje knjige Anabel Zanze ‘Pogled iznutra (Čitati s razumijevanjem)’

DVOJEZIČNO IZDANJE Predstavljanje knjige Anabel Zanze 'Pogled iznutra (Čitati s razumijevanjem)'

Dvojezično izdanje knjige na 144 stranice naslovljene ‘Pogled iznutra (Čitati s razumijevanjem) / View from Inside (Close Reading)’ dubrovačke slikarice i kiparice Anabel Zanze bit će predstavljeno večeras u Galeriji Dulčić Masle Pulitika.

Knjigu je oslikala  sama autorica koja je ovom knjigom, povezujući tekst i sliku, želi naglasila svoje široko umjetničko djelovanje.

Anabel Zanze je slikarica-grafičarka, rođena u Dubrovniku 1971. godine. Završila je zagrebačku ALU 1996. i neko se vrijeme bavila pedagoškim radom u dubrovačkoj osnovnoj školi. Od 2004. živi u Zagrebu. Članica je HDLU-a i HZSU-a. U posljednjih dvadesetak godina priredila je brojne samostalne i skupne izložbe od kojih neke i u najuglednijim hrvatskim muzejima i galerijama (MSU, Zagreb; UGD, Dubrovnik; MLU, Osijek; MG, Zagreb – Studio Josip Račić…) izazivajući pozornost istaknutih hrvatskih kritičara. Slikarstvo Anabel Zanze u svoju je knjigu Hrvatsko slikarstvo od 1945. do danas (2013.) uvrstila Sandra Križić Roban, a zastupljena je i u Likovnom leksikonu Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža” (2014.).

Knjigu će predstaviti Igor Zidić, renomirani hrvatski povjesničar umjetnosti, dr. sc. Katja Bakija, profesorica na Sveučilištu u Dubrovniku, Marin Ivanović, ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik te sama autorica, Anabel Zanze.

Pročitajte još

Započinje ciklus koncerata ‘Dubrovačko glazbeno proljeće’

Dulist

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist