Crna kronika

Dva kanadera gase požar na području Metkovića

Dva kanadera gase požar na području Metkovića

Dva kanadera ove su srijede angažirana u gašenju požara na području Metkovića.

-Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u srijedu, 9. rujna 2020. u gašenju požara na području Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – istaknuli su iz Ministarstva obrane RH.

Dva kanadera gase požar na području Metkovića

Kanaderi gasili dosad 41 požar
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 8. rujna 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 41 požara (19 u Šibensko-kninskoj, 16 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 240 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7300 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedena su i 24 protupožarna izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava ‘Orbiter 3B’ bio angažiran 12 puta.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist