Crna kronika

Crnogorac pokušao prokrijumčariti 3 tisuće šteka cigareta

Crnogorac pokušao prokrijumčariti 3 tisuće šteka cigareta

Tijekom granične kontrole na MCPG Karasovići u utorak je u popodnevnim satima spriječen pokušaj krijumčarenja gotovo 3 tisuće šteka cigareta. Naime, kako ističu iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, ulaznoj graničnoj kontroli u 5,10 sati, pristupilo je teretno vozilo s priključnim vozilom crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 47-godišnji državljanin Crne Gore.

-Tijekom granične kontrole, u priključnom dijelu vozila, zamijećene su preinake te je endoskopom u unutrašnjosti prepravljenog prostora uočen veći broj paketa zbog čega je zatražen nalog za pretragu.
Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku pretražena su oba teretna vozila kada je pronađen veći broj kutija u kojima se nalazilo 2950 šteka cigareta bez poreznih markica – ističu iz policije.

Pronađene cigarete, kao i prijevozna sredstva, predani su na dalje nadležno postupanje ovlaštenim carinskim službenicima, a osumnjičeni 47-godišnjak je, uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ‘Izbjegavanje carinskog nadzora’, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist

OSTAJE TUGA I PRAZNINA Preminuo Draško Milojević

Dulist