Sport

Dva Jugaša na Europskom prvenstvu na Malti

Dva Jugaša na Europskom prvenstvu na Malti

U malteškom gradiću Gzira od 8. do 15. rujna održava se Europsko prvenstvo u vaterpolu za igrače do 17 godina, na kojem će u sastavu Hrvatske nastupiti i dva Jugaša – Loren Fatović i Nikola Pavličević.

Hrvatska je na LEN-ovom turniru, na kojem sudjeluje 16 reprezentacija, smještena u skupinu A sa Srbijom, Bjelorusijom i Rusijom. Upravo će protiv Srbije danas u 16.15 sati naši otvoriti turnir. Utakmica s Bjelorusima zakazana je za ponedjeljak u 10.15, a s Rusijom u utorak u 17.30 sati.
 
U skupini B igrat će mladi Španjolci, Francuzi, Turci i domaćini Maltežani, u skupini C nastupaju Grčka Rumunjska, Crna Gora i Ukrajina, a u skupini D Italija, Mađarska, Njemačka i Gruzija. Samo pobjednici skupina imaju osigurano mjesto među osam, dok će se još četiri sudionika četvrtfinala dobiti iz susreta drugoplasiranih i trećeplasiranih sastava.
 
Podsjetimo, upravo su Hrvati branitelji naslova europskih prvaka. Pred dvije godine u Rijeci su u finalu bili bolji od vršnjaka iz Italije s 8:7. Svi mečevi turnira na Malti igraju se na Nacionalnom plivačkom bazenu u Gziri.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist