Crna kronika

Dva Albanca ilegalno prešli granicu, treći krivotvorio putovnicu

Granica RH

Tijekom protekla dva dana policijski službenici Policijskih postaja Ston i Gruda spriječili su tri strana državljana koji su u dva navrata pokušali nezakonito prijeći državnu granicu.

Riječ je o dva državljana Albanije, koji su u utorak, 15.travnja u jutarnjim satima zatečeni na Grudi, a nakon što su prethodno nezakonito prešli državnu granicu između Crne Gore i Republike Hrvatske i to pješice preko brda Debeli Brijeg. Rješenjem Policijske postaje Gruda određena im je jednogodišnja zabrana ulaska u RH te je najavljena njihova readmisija Crnoj Gori.

Nadalje, jučer, 16.travnja, ulaznoj graničnoj kontroli na graničnom prijelazu Zaton Doli, pristupilo je osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnji državljanin Albanije. Prilikom obavljanja kontrole putnih isprava, 28-godišnjak je policijskom službeniku na uvid dao putnu ispravu, za koju je utvrđeno da je krivotvorena.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprava, 28-godišnjak je danas, 17.travnja, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Zapalio se auto na Ilijinoj glavici, vatrogasci na terenu

Dulist

Požar u restoranu u Širokoj ulici, na intervenciji osam vatrogasaca

Dulist

Muškarac (86) pobjegao iz doma za starije i aktivirao bombu

Dulist