Kultura

‘Duša od krumpira’ gostovala u Županji, a za kraj sezone još jednom ‘Macbeth’

'Duša od krumpira' gostovala u Županji, a za kraj sezone još jednom 'Macbeth'

Kazalište Marina Držića sinoć je gostovalo u Županji s predstavom “Duša od krumpira” na 23. Festivalu glumca koji se održava od 13. do 21. svibnja na području Vukovarsko-srijemske županije.

Dubrovačko kazalište izvelo je tekst Rade Jarka koji je u ovoj sezoni premijerno na scenu postavio redatelj Ozren Prohić.

Kraj kazališne sezone se bliži, ali prije toga publika će imati priliku pogledati još nekoliko naslova s repertoara KMD-a. 20. i 21. svibnja u 20 sati na rasporedu je ‘Macbeth’ Williama Shakespearea u režiji Matka Sršena. Kultni tekst igra upravo u godini kada se bilježi 400. godina od smrti autora, istinskog velikana svjetske književnosti.

“Macbeth je sve ono što o njemu ne znamo, i to je izvjesno! Tekst je na scenu postavljen kao znak i uloga, a ne kao klasični psihološki dramski lik. Macbetha igraju 3 glumca, a sve to po čarobnoj formuli Shakespeareovih suđenica.”

Igraju: Zlatko Ožbolt, Edi Jertec, Ljubo Zečević, Bruna Bebić, Branimir Vidić, Hrvoje Sebastijan, Zdeslav Čotić, Boris Matić, Bojan Beribaka, Ivan Perić, Nikola Sekulo, Nina Hladilo.

Pročitajte još

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist