Aktualno

DUMAM-E POKRENULE PETICIJU Vratite nam autobusne linije!

DUMAM-e Mame iz Dubrovnika i okolice pokrenule su peticiju kojom traže normalizaciju voznog reda te povratak linija koje su ukinute tijekom pandemije te nisu vraćene. Njihovu peticiju prenosimo u cijelosti.

-Nedavno su na sjednici Gradskog vijeća, oni koji bi trebali biti tu za osiguravanje našeg boljitka i unapređivanje kvalitete života, obavijestili javnost da su ukinute linije gradskog javnog prijevoza. I to linije br. 5, 2, 2A i 3A. Linija broj 7 vozi pola dana. Uz lijepi komentar da se naučimo presjedati.

Također djeca muku muče s vangradskim linijama koje su prorijeđene i nemaju čime ići u školu ili iz škole. I djeca iz Dubrovačkog primorja, ali i djeca iz Konavala i Župe. Jednostavno objašnjenje je da se ne isplate. Zaboravili su ti isti da se nama ne isplati imati gradsku upravu sa 300 zaposlenih pa im opet svaki mjesec davamo plaće i plaćamo nerad i čekanje na papire, dozvole i slične stvari koje su u opisu njihovog radnog mjesta. Djeca koja idu iz Lapada u školu na Pločama i Viktoriji, neka šetaju po kiši i buri, ne’š ti. Što će im bit?

Penzioneri s Vojnovića nek idu na placu u Gruž pješke. Taman da one štapove za hodanje malo izližu po asfaltu. Doći s Viktorije do Babinog kuka pa zašto ne bi čekali malo na Pilama i divili se ljepoti Grada u kojem živimo?

Roditelji neka djecu voze kilometrima u školu i iz škole pa mogu uzeti slobodno sa posla za to, što da ne. Linija 7 i 5, koje voze na Medarevo i prema tri srednje škole. Linija 2 i 2A, koju uglavnom penzioneri koriste. Djeca neka trče i prelaze magistralu za uhvatiti autobus broj 3 jer što će im 3A da ne pretrčavaju magistralu? Brži su od auta. Što se može dogoditi, osim neko dijete pognuti. Ajde, ima i gorih stvari, jel da???

Ljudi koji se koriste tim linijama, redom su korisnici Libertasovog mjesečnog pokaza pa se ne isplati. Nema profita. Javni gradski prijevoz bi isto tako trebao biti u svojstvu servisa građana. Zbog toga se i zove Javni, a nije privatni. Kad počnu gradski čelnici štediti na svojim plaćama i svom komodu, onda se može početi štediti na servisima za građane i njihovom komodu. Dotad apeliramo na zdrav razum i zahtijevamo da se spomenute linije vrate u vozni red javnog gradskog prijevoznika Libertas – stoji u peticiji koju potpisuju građani Grada Dubrovnika, Konavala, Župe i Dubrovačkog primorja te DUMAM-e Mame iz Dubrovnika i okolice.

Pročitajte još

OD POČETKA GODINE Primorski privatni smještaj na 65 posto noćenja iz 2019.

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 26 godina u Velikom Zatonu izgubljena su tri mlada života

Dulist

ŠTO BI DUM MARIN REKO? Za sreću uštini Držića za nos

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija