Kultura

DULIST U SURADNJI S MATICOM Darujemo vam knjigu prijevoda ‘Dundo Maroje’

DULIST U SURADNJI S MATICOM Darujemo vam knjigu prijevoda 'Dundo Maroje'

DuList u suradnji s Maticom hrvatskom – Ogranak Dubrovnik podijelit će svojim čitateljima pet odabranih naslova u njezinom izdanju. Peti naslov je knjiga ‘Dundo Maroje’ Marina Držića kojeg je na 18 jezika priredio akademik Luko Paljetak. Riječ je o projektu koji su zajedno realizirali Ogranak Matice hrvatske Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre, a koji je prinos obilježavanju 500. obljetnice rođenja najvažnijega hrvatskog komediografa. Knjiga obuhvaća osamnaest prijevoda toga djela, već uvelike kanonizirana u hrvatskoj književnoj historiografiji, kako na svjetske jezike tako i na, uvjetno rečeno, manje jezike. Pored prijevoda, od kojih su mnogi dosad bili teško dostupni, a neki i u rukopisu, knjiga je opremljena dvojezičnim pogovorom i životopisom Marina Držića, koji potpisuje Slobodan Prosperov Novak. Polazišni je tekst Dundo Maroje koji je priredio Frano Čale.
Sve što trebate napraviti jest biti najbrži te nam se javiti na mail nagradna@dulist.hr sa svojim imenom i prezimenom, brojem telefona te nazivom knjige.

Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku pridružio se projektu #knjigasvudaisvima! Ove godine Interliber je otkazan, ali ne i sajam koji će se provoditi putem online platforme.
Izdanja Matice hrvatske – Ogranka Dubrovnik snižena su od 20 do 50 posto i možete ih naručiti preko web knjižare ili na e-mail: mhdubrovnik@optinet.hr.

Pročitajte još

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

ORATORIJSKO REMEK DJELO Mozartov Requiem u Male braće

Dulist