DuList IN

DULIST DARUJE ZA BOŽIĆ Osvojite paket sjajnih vina iz Vinarije Crvik

DULIST DARUJE ZA BOŽIĆ Osvojite paket sjajnih vina iz Vinarije Crvik

Najljepša blagdanska trpeza je ona uz dobro vino – toga smo u današnjoj nagradnoj igri odlučili potratati vas paketom nagrađivanih vina iz nadaleko poznate Vinarije Crvik.

Vinarija se nalazi u Konavlima, zelenoj oazi nedaleko od Dubrovnika, u pitoresknome selu Komaji smještenom u šumi na brežuljcima između Konavoskog polja s jedne strane i mora s druge strane. nutar sela prostiru se mala krška polja širine 100-500 metara, koja se dužinom prostiru od Cavtata do Vitaljine, poznata kao konavoska ‘crvenica’. Upravo otud stižu neka od najljepših hrvatskih vina, a u nagradnoj igri imate priliku osvojiti tri vina Tezoro, Pometa, Negromanta i ovogodišnje šampionsko vino Vilin ples.

Prema dubrovačkom arhivu, Obitelj Crvik živi u Konavlima od 1500. godine kada je poznato da je umro Jakov Crvik. Uzgojem vinove loze obitelj se bavi više stoljeća, no proizvodnjom vina nešto više od 100 godina – točnije od 1897. kada prva generacija vinara obitelji odnosno pradjed Andro gradi svoj vinski podrum, tj. vinicu, kako se u Konavlima kaže.

Druga i treća generacija, sin Rado i unuk Andro nastavljaju proizvodnju te 1958. godine zasađuju vinograd koji i dan danas egzistira. Vinica postaje središte života obitelji, koja proizvodi vino kroz jedno burno stoljeće da bi se po osnutku države Hrvatske počela ozbiljno baviti proizvodnjom vina, tj. buteljirati vino u boce. Godine 1993. Andro Crvik, treća generacija vinara u obitelji okreće novu stranicu u povijesti vinarije, te širi proizvodnju i gradi modernu vinariju. Slijedi niz nagrada na raznim natjecanjima diljem Hrvatske. Četvrta generacija, sin Petar 2006. godine upisuje Agronomski fakultet u Zagrebu i donosi inovacije u proizvodnji vina, te potiče rebranding vina, te se osvajaju nagrade i na inozemnim natjecanjima. Više o bogatom vinskom putu možete saznati ovdje, link a nagradna igra kaže:

PRAVILA NAGRADNE IGRE

Na naš e-mail nagradna@dulist.hr pošaljite nam vaše ime, prezime i kontakt.

Kao naslov maila stavite NAGRADNA: Crvik vina i – budite opet najbrži!

Pročitajte još

Baby Lasagna nakon prolaska u finale: ‘Dragi Hrvati, nadam se da ste ponosni’

Dulist

Dubrovkinja Zrinka Ćorić nova Miss Universe Hrvatske

Dulist

FIGURICE JELENE FEREGJA Društvene igre prožete tradicijom i dječjim duhom

Nora Di Leo