Politika

DUJMOVIĆ KRISTIĆU I FRANKOVIĆU: ‘Da ste znali raditi, a ne rušiti, sve je već moglo biti završeno’

DUJMOVIĆ KRISTIĆU I FRANKOVIĆU: 'Da ste znali raditi, a ne rušiti, sve je već moglo biti završeno'

Pitanje sportske infrastrukture na području Dubrovnika opravdano je u fokusu programa svih kandidata na ovim lokalnim izborima. Međutim, teško je u tome ne primijetiti licemjerje.
Pred današnji okrugli stol koji upravo na temu sportske infrastrukture organizira kandidat HDZ-a Mato Franković želimo dubrovačku javnost upoznati s činjenicama koje su im možda promaknule – ističe u priopćenju za medije Valentin Dujmović, HNS-ov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika.

Podsjeća tako kako je prije dvije godine Gradsko vijeće Grada Dubrovnika predvođeno njegovim današnjim protukandidatima, Matom Frankovićem i Marom Kristićem, preuzelo odgovornost za izgradnju sportske infrastrukture.

-Osnovali su radno tijelo koje su nazvali ‘Povjerenstvo za utvrđivanje prioritetnih projekata i izgradnju sportske infrastrukture na području Grada Dubrovnika’. Tijekom dvije godine ‘rada’ do danas nisu napravili ama baš ništa, a ostaje pitanje jesu li se od osnivanja 13. listopada 2015. godine sastali više od jedanput.

Već idućeg dana, 14. listopada HNS-ov gradonačelnik Andro Vlahušić Povjerenstvu je uputio svoj jasno definiran idejni koncept rekonstrukcije postojećih objekata koji uključuje ulaganja u gradski bazen, tenis igrališta, sportsku dvoranu, atletski stadion na Babinom kuku i rekonstrukciju nogometnog stadiona, te ih obavijestio da je za te potrebe Grad Dubrovnik u proračunu osigurao sredstva u iznosu od 50 milijuna kuna.

Ističemo i da su rješenjem o osnivanju Povjerenstva definirane samo dvije zadaće tog tijela Gradskog vijeća: utvrđivanje prioritetnih projekata za izgradnju i priprema prijedloga odluke o načinu financiranja izgradnje. Franković i Kristić nisu definirali prioritete niti su pripremili konkretne prijedloge. U međuvremenu su drugi put srušili proračun, a projekte koji su njime bili obuhvaćeni zaustavili da bi ih potom uvrstili u svoje stranačke programe. Gospodo, tako se ne radi u interesu građana. I zato je krajnje licemjerno da Franković danas organizira okrugli stol na ovu temu, osim ako na istome neće biti govora o njegovom vlastitom neradu i neuspjehu.

Kao budući gradonačelnik Dubrovnika nastavit ću realizaciju svih planiranih i započetih projekata. Nova trodijelna sportska dvorana u Gospinom polju prema već izrađenom idejnom rješenju bit će smještena pored postojeće, a radove će pratiti natkrivanje petog i šestog teniskog terena, koji će biti pogodni i za stolni tenis ili badminton. Buduća polivalentna sportska dvorana u Lapadu obuhvatit će dva, od postojećih pet teniskih terena te će Tenis klubu Dubrovnik omogućiti organizaciju različitih natjecanja. Projekt obuhvaća i rekonstrukciju tribina kapaciteta 800 mjesta i nove svlačionice.

I konačno, na glavici Babinog kuka izgradit ćemo atletski stadion prema idejnom rješenju Atletskog kluba Dubrovnik. Ova investicija prijeko nam je potrebna s obzirom na sve veću popularnost atletike u našem gradu, čemu uvelike pomaže i međunarodna prepoznatljivost projekta dubrovačkog polumaratona „Du Motion“. Osigurat ćemo i veća proračunska izdvajanja za sportove na moru poput jedrenja i veslanja.

A što se tiče nogometnog stadiona, nakon što je Grad Dubrovnik zbog predimenzioniranosti odustao od rješenja austrijske tvrtke „Supernova“, razradili smo svoj koncept rekonstrukcije lapadskog stadiona. U tu investiciju možemo krenuti sami, a spremni smo pomoći dubrovačkom nogometnog klubu da se u naredne četiri godine pretvori u stabilnog prvoligaša, jer Dubrovnik koji je u mnogočemu prvak u Hrvatskoj zaslužuje i nogometni klub u prvoj ligi – poručuje kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Valentin Dujmović.

PROMO

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist