Grad

DUJMOVIĆ: Gradonačelnika će izabrati građani, a ne Mato i Pero!

DUJMOVIĆ: Gradonačelnika će izabrati građani, a ne Mato i Pero!

Kandidat za gradonačelnika Valentin Dujmović u priopćenju za medije komentirao je potpisivanje nedavnog koalicijskog sporazuma o suradnji u Gradskom vijeću. 

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

Potpisivanjem takozvanog koalicijskog sporazuma o suradnji u Gradskom vijeću Mato Franković i Pero Vićan zapravo su potpisali odluku o osnivanju trgovačkog društva ‘Franković, Vićan i partneri’. Oni su svojom političkom trgovinom zapravo potpisali raspodjelu fotelja i funkcija. U međuvremenu, potpuno nejasno u kojem svojstvu i funkciji, Mato Franković šeće Gradom i šepiri se hodnicima gradske uprave predstavljajući se kao gradonačelnik Dubrovnika.

Podsjećam mog protukandidata da se izbori za gradonačelnika Dubrovnika održavaju u nedjelju, 4. lipnja, a tada će isključivo građani Dubrovnika izabrati osobu koja će naš Dubrovnik voditi u sljedeće četiri godine. Moj protukandidat očito misli da mu „kupljene“ ruke u Gradskom vijeću garantiraju pobjedu. On zaboravlja da se izbori za gradonačelnika još nisu održali. A samo će budući gradonačelnik biti taj koji će formirati većinu u Gradskom vijeću i dugoročno osigurati političku stabilnost.

Krajnje je uvredljivo za zdravi razum, ali i prema svim građanima našeg Dubrovnika da o stabilnosti govori onaj tko je političkom nasiljem, uzurpacijom ovlasti i rušenjem proračuna dva puta u dvije godine izazvao nestabilnost samo da bi ostvario svoje osobne ambicije. Njemu nije bitan Dubrovnik, njemu su bitni oni, važna mu je uska grupa odabranih prijatelja.

Stoga pozivam Dubrovkinje i Dubrovčane da u nedjelju izađu na izbore i svojom slobodom voljom izaberu onoga tko iza sebe ima vidljive rezultate, onoga za koga smatraju da ih je sposoban predstavljati i raditi u njihovom najboljem interesu i interesu Grada Dubrovnika. Jer to umjesto njih neće napraviti ni Franković ni Vićan potpisivanjem trgovinskih sporazuma. Samo izborom boljeg i sposobnijeg kandidata naši građani neće biti taoci agresivne nekolicine, ni Matove nesposobnosti ni Perove crne knjižice.

PROMO

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist