Zanimljivosti

Dubrovniku “BABY FRIENDLY” zahodi

Dubrovnik će uskoro dobitak tri 'baby friendly' javna WC-a, izrazio se tako dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na kolegiju komunalaca.

A još veća je vijest da dubrovački javni zahodi više neće biti besplatni. Usluge korištenja naplaćivat će se 5 kuna ili 1 euro. Sve to nakon što Čistoća. koja održava javne zahode, provede njihovu rekonstrukciju.

Kako je objasnila pročelnica za komunalne poslove Anita Burić kreće se u rekonstrukciju tri javna zahoda – na Peskariji, na Pločama i Pilama i to na način da će se maknuti čučavci umjesto kojih će se postaviti normalne WC školjke. Zahodi na Pilama i na Pločama dobit će i prostor za invalide, te za majke za previjanje beba.

– Dosad su građani Dubrovnika kroz porez i prirez financirali javne WC-e za dva milijuna posjetitelja – istaknuo je Vlahušić, istaknuvši kako će se tijekom zimskih mjeseci imati drukčija politika cijena. No, ono što Gradu nedostaje jest još jedan WC unutar povijesne jezgre veličine oko 50 kvadrata.
 

Pročitajte još

Prolistala je stoljetna murva na Pilama!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Mistični otočić svetog Andrije

Zvonimir Pandža

Hrvatska od danas ima čak 42 proizvoda zaštićenog naziva u EU!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija