Grad

Dubrovnik u vrhu kongresnih destinacija

Dubrovnik u vrhu kongresnih destinacija

U izboru regionalnog izdanja „KONGRES Magazin“ Dubrovnik između 34 središta jugoistočne Europe odabran uz Prag i Budimpeštu jednom od tri najbolje kongresne destinacije u našoj regiji.

Direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić uvrštena je između 30 najutjecajnijih ljudi u 2013. u regiji jugoistočne Europe za kongresnu industriju.Kongres Magazin jedan je od vodećih komunikacijskih medija u području kongresne industrije jugoistočne Europe. Okuplja i distribuira znanja vezana uz organizaciju sastanaka najboljih svjetskih stručnjaka i analizira razvoj kongresne industrije u srednjoj i jugoistočnoj Europi.

Uredništvo magazina Kongres i ove je godine pripremilo pregled najboljih kongresnih destinacija u regiji, koje su bile procijenjene u kontekstu projekta KONGRES MEETOLOGUE. Kroz ovaj projekt otkrivaju se manje poznate destinacije i uspoređuju s poznatijima. Ocijenjene su i pregledane, te analizirane trideset i četiri destinacije po kriterijima – prirodni i kulturni čimbenici; opća i prometna infrastruktura; turistička infrastruktura i kongresna infrastruktura. Svaka destinacija je također dobila subjektivnu ocjenu, a na kraju godine su bile zbog brojnih promjena i inovacija ponovo ocijenjene i destinacije, ocijenjene u 2010. i 2011. godini. Kao dodatni kriterij ove godine uzete su u obzir ovogodišnje klasifikacije pojedinačnih grada na ljestvici ICCA (ICCA Country and City Rankings 2012) i Mercerevoj globalnoj ljestvici kvalitete života u nekim većim gradovima. U ovom izboru gradovi su bili podijeljeni u dvije kategorije – veliki i srednji gradovi s više od 150 000 stanovnika i manji gradovi s manje od 150 000 stanovnika

Među velikim gradovima, na prvim mjestima nema iznenađenja te su vodeći i dalje Prag i Budimpešta. Najviše je napredovao Beograd, koji je zbog investicija i poboljšanjem dostupnosti završio na sedmom mjestu, a od hrvatskih gradova napredovao je i Split. Zagreb, Ljubljana, Graz i Krakow ostaju na prvom djelu ljestvice kao i prošle godine.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist