Grad

Dubrovnik u travnju zabilježio 23 tisuće noćenja, počela i nautička sezona

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je u travnju 2021. zabilježeno 7.509 dolazaka turista, dok je prošlogodišnjeg travnja zabilježeno samo 147 dolazaka, ostvareno je 22.961 noćenje, a u travnju 2020. godine 5.132 noćenja. Najviše gostiju koji su u Dubrovniku boravili tijekom travnja bili su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Slovenije, Njemačke, Srbije, Poljske, Francuske, Ukrajine te Ujedinjenog Kraljevstva. Prema izvješću HTZ-a za nautiku, u travnju je u Dubrovniku zabilježeno 159 dolazaka te ostvareno 1128 noćenja što potvrđuje početak nautičke sezone na ovom području.

Pozitivan trend i rast turističkog prometa u Dubrovniku se nastavlja u svibnju. Od 1. do 4. svibnja 2021. zabilježena su 1.504 dolaska, a ostvareno 5.087 noćenja. Porast od oko 3 660% u dolascima i 780% u noćenjima u odnosu na 2020. rezultat su i prošlogodišnjeg lockdowna te ograničenja turističkih kretanja. Trenutno je u Dubrovniku otvoreno 17 hotela, a do polovice svibnja Zračna luka Dubrovnik bit će direktno povezana sa sedam direktnih internacionalnih zračnih linija, nakon čega se očekuje intenzivniji turističkih promet.

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je od 1. siječnja do 30. travnja 2021. godine boravilo 16.124 turista, 30 posto od ukupnog broja dolazaka u odnosu na prošlu godinu, a ostvareno je 51.476 noćenja, odnosno 45 posto ukupnog turističkog prometa u istom razdoblju u 2020. godini.
Najviše gostiju bilo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Srbije, Njemačke, Ukrajine, Slovenije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Poljske. Od ukupnog broja turista od 1. do 30. travnja 2021. godine, 11 657 gostiju je odsjelo u dubrovačkim hotelima, u kojima je zabilježeno 9 063 noćenja, dok je u privatnom smještaju u navedenom vremenskom razdoblju odsjelo je 2 875 gostiju, a zabilježeno je 13 099 noćenja.

-Turistička Zajednica grada Dubrovnika provodi niz aktivnosti na našim najznačajnijim emitivnim tržištima kako bi osigurali vidljivost Dubrovnika u ovim izazovnim vremenima, ali i pozicionirali se kao poželjna i sigurna destinacija na novim tržištima koja pokazuju potencijal te interes za Dubrovnikom.
Uz dobru epidemiološku situaciju te postotak procijepljenosti, kako turističkih djelatnika, stanovnika tako I potencijalnih gostiju s emitivnih tržišta, vjerujemo u skori početak turističke sezone – navode iz TZ-a grada Dubrovnika.

Pročitajte još

Potpisan ugovor o otkupu dionica društva TUP d.d., UTD Ragusa ide u realizaciju kredita

Dulist

Od ponedjeljka 3-ica prometuje testnom trasom

Dulist

ZBOG RADOVA Promjena trase prometovanja na liniji 26

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija