Grad

Dubrovnik u travnju zabilježio 23 tisuće noćenja, počela i nautička sezona

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je u travnju 2021. zabilježeno 7.509 dolazaka turista, dok je prošlogodišnjeg travnja zabilježeno samo 147 dolazaka, ostvareno je 22.961 noćenje, a u travnju 2020. godine 5.132 noćenja. Najviše gostiju koji su u Dubrovniku boravili tijekom travnja bili su iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Slovenije, Njemačke, Srbije, Poljske, Francuske, Ukrajine te Ujedinjenog Kraljevstva. Prema izvješću HTZ-a za nautiku, u travnju je u Dubrovniku zabilježeno 159 dolazaka te ostvareno 1128 noćenja što potvrđuje početak nautičke sezone na ovom području.

Pozitivan trend i rast turističkog prometa u Dubrovniku se nastavlja u svibnju. Od 1. do 4. svibnja 2021. zabilježena su 1.504 dolaska, a ostvareno 5.087 noćenja. Porast od oko 3 660% u dolascima i 780% u noćenjima u odnosu na 2020. rezultat su i prošlogodišnjeg lockdowna te ograničenja turističkih kretanja. Trenutno je u Dubrovniku otvoreno 17 hotela, a do polovice svibnja Zračna luka Dubrovnik bit će direktno povezana sa sedam direktnih internacionalnih zračnih linija, nakon čega se očekuje intenzivniji turističkih promet.

Prema sustavu za prijavu i odjavu turista eVisitor, u Dubrovniku je od 1. siječnja do 30. travnja 2021. godine boravilo 16.124 turista, 30 posto od ukupnog broja dolazaka u odnosu na prošlu godinu, a ostvareno je 51.476 noćenja, odnosno 45 posto ukupnog turističkog prometa u istom razdoblju u 2020. godini.
Najviše gostiju bilo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, SAD-a, Srbije, Njemačke, Ukrajine, Slovenije, Francuske, Ujedinjenog Kraljevstva i Poljske. Od ukupnog broja turista od 1. do 30. travnja 2021. godine, 11 657 gostiju je odsjelo u dubrovačkim hotelima, u kojima je zabilježeno 9 063 noćenja, dok je u privatnom smještaju u navedenom vremenskom razdoblju odsjelo je 2 875 gostiju, a zabilježeno je 13 099 noćenja.

-Turistička Zajednica grada Dubrovnika provodi niz aktivnosti na našim najznačajnijim emitivnim tržištima kako bi osigurali vidljivost Dubrovnika u ovim izazovnim vremenima, ali i pozicionirali se kao poželjna i sigurna destinacija na novim tržištima koja pokazuju potencijal te interes za Dubrovnikom.
Uz dobru epidemiološku situaciju te postotak procijepljenosti, kako turističkih djelatnika, stanovnika tako I potencijalnih gostiju s emitivnih tržišta, vjerujemo u skori početak turističke sezone – navode iz TZ-a grada Dubrovnika.

Pročitajte još

VRATIO SE NOĆNI, LJETNI ŠUŠUR Tri tisuće ljudi trenutno je u điru Stradunom

Dulist

Brončani judaši na prijemu kod gradonačelnika Frankovića

Dulist

VIZIJA TURIZMA U GRADU ‘Pod hitno moramo zaustaviti snižavanje cijena, poboljšati ponudu i kvalitetu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija