Kultura

‘DUBROVNIK U POZNO LJETO’ Martina Filjak nastupila s DSO-om

'DUBROVNIK U POZNO LJETO' Martina Filjak nastupila s DSO-om

Jedna od najdarovitijih hrvatskih pijanistica mlađe generacije i jedna od najpoznatijih i najtraženijih u svijetu, Martina Filjak, nastupila je sinoć s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom sklopu MGF Dubrovnik u pozno ljeto.

Koncertom je ravnao kanadski dirigent Charles Olivieri-Munroe, a zbog vremenskih neprilika orkestar i solistica nastupili su ispod natkrivenog dijela Kneževog dvora.

Martina Filjak dobitnica je brojnih nagrada na međunarodnim natjecanjima, a nastupila je u najprestižnijim koncertnim dvoranama poput Musikvereina, Carnegie Halla, Konzerthausa u Berlinu.

Na sinoćnjem koncertu dubrovačku je publiku podsjetila na svoju izuzetnu muzikalnost i karizmatičnu osobnost, a brojnim gostima koji su prvi put slušali Martinu izvodeći Schumannov Koncert za klavir i orkestar u a molu, opravdala je velika očekivanja koja nose nagrade poput prve na pijanističkom natjecanju u Clevelandu, „Milka Trnina“, „Orlando“ za nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama i brojne druge navedene u impresivnoj biografiji programske knjižice.

U drugom dijelu koncerta publika je poslušala Mendelssohnovu uvertiru Hebridi (Fingalova spilja) i Beethovenovu Simfoniju br. 8 u F duru.

Kanadski dirigent Charles Olivieri-Munroe po prvi je put dirigirao Dubrovačkim simfonijskim orkestrom. Inače, umjetnički je ravnatelj i šef dirigent Krakovske filharmonije. Trenutno obnaša dužnost šefa dirigenta Južno-vestfalske filharmonije u Njemačkoj te počasnog šefa dirigenta Sjeverno-češke filharmonije. Redovno nastupa s najprestižnijim orkestrima diljem svijeta kao što su Izraelska filharmonija, Simfonijska filharmonija Toronta Simfonijski orkestar Sydneya i brojnim drugima.

Pročitajte još

[FOTO] OTVORENA IZLOŽBA ‘SLIKA KOJA GOVORI’ Pogledajte razvoj talijanskih brendova

Dulist

ART STEAM Matematika kao inspiracija likovne radionice u UGD-u

Dulist

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist