Grad

Dubrovnik u finalu Seatrade Cruise nagrade za destinaciju godine

Dubrovnik u finalu Seatrade Cruise nagrade za destinaciju godine

Na ovogodišnjoj Seatrade Cruise Med konferenciji, koja će se 14. i 15. rujna održati u Málagi u Španjolskoj, proglasit će se pobjednici u devet kategorija Seatrade Cruise Awards, a među tri finalista u najznačajnijoj kategoriji ”Destinacija godine” nalazi se i Dubrovnik, prenose iz Grada Dubrovnika.

Ova nagrada dodjeljuje se za značajne iskorake u upravljanju turizmom krstarenja u proteklom razdoblju, kada je Grad Dubrovnik, primjenom brojnih mjera projekta „Respect the City“, napravio svojevrstan preokret i ostvario uspjeh u pogledu budućnosti cruise turizma i njegove održivosti, što je prepoznato i u međunarodnoj javnosti.

Implementiranjem strategija, mjera i rješenja te uz suradnju i podršku Cruise Lines International Association (CLIA), Dubrovnik je u kratkom vremenu uspio razraditi i kreirati sustavni, zajednički pristup usmjeren na rješavanje nekih od najvažnijih pitanja poput problema s prekomjernim turizmom i velikim priljevom gostiju s cruisera, koji je u praksi polučio izvrsne rezultate. Napravljene su prilagodbe putem različitih mjera i pomnog planiranja dolazaka/odlazaka cruisera dnevno, tjedno i godišnje. Obzirom na veliku dnevnu koncentraciju putnika na relativno ograničenom gradskom prostoru, ostvarena je bolja i konkretnija komunikacija s cruise kompanijama čiji brodovi uplovljavaju u luku, organiziranost na terenu učinkovitija je i rezultira primjerenijem rasporedu ticanja cruisera i kontroliranju protoka turista.

Seatrade Cruise Med B2B konferencija i specijalizirani sajam okupit će dionike cruise industrije iz cijele Europe i šire. Jedan je od najvećih sajmova ovoga tipa u Europi, s preko 2000 sudionika, iz više od 70 zemalja, 150 izlagača, 40 kompanija za brodove na kružnim putovanjima te ga posjeti preko 10.000 posjetitelja, uz prisutnost preko 100 međunarodnih medijskih kuća.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist