Grad

ELAFITSKO HODOĆAŠĆE Na Daksi položeni vijenci u znak sjećanja na 53 nevine žrtve

Udruga Hrvatski domobran Dubrovnik povodom Europskog dana sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima organizirala je u utorak Elafitsko hodočašće 2022.

U sklopu Elafitskog hodočašća, održane su komemoracije na otoku Daksi, na otoku Jakljanu, kao i na mjesnom groblju  u Slanome.

Uz Udrugu hrvatski domobran Dubrovnik, u spomen na 53 pogubljene žrtve koje su ubijene na otoku Daksi 1944. godine, svijeće su zapalili te položili vijence izaslanstvo Grada Dubrovnika, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, gradski vijećnik Krešimir Marković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, kao i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Udruge Daksa 1944./45, franjevci iz Franjevačkog samostana Male Braće Dubrovnik te članovi obitelji stradalih žrtava.

Elafitsko hodočašće završilo je svetom misom u župnoj crkvi Sv. Jeronima u Slanome.

Foto: Grad Dubrovnik

 

Pročitajte još

Udruga Lukjernica dobila vrijedno vozilo

Dulist

Sjednice Gradskog vijeća odsad na znakovnom jeziku za gluhe i nagluhe osobe

Dulist

Gradonačelnik uputio sućut povodom smrti mo. don Miha Demovića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija