Aktualno

Dubrovnik slavi ulazak Hrvatske u EU

Dubrovnik slavi ulazak Hrvatske u EU

Program obilježavanja ulaska Hrvatske u EU predstavio je danas u Velikoj vijećnici gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima.

–   Htjeli bi obavijestiti, kako dubrovačku, tako i hrvatski javnost što Dubrovnik priprema. Jedan lijepi, veliki vikend za cijelu Hrvatsku, Grad Dubrovnik i za građane Dubrovačko-neretvanske županije sa svim problemima koje nam to donosi. Rekli smo u redu, problema ima, ali idemo zato napraviti festu, pravi program u Gradu Dubrovniku te smo uz pomoć partnera i samostalnih inicijativa, i uz program koji radimo već pola godina, došli do toga da će Dubrovnik imati nakvalitetniji i najraznovrsniji program ovog vikenda -rekao je uvodno gradonačelnik Vlahušić.

Program obilježavanja počinje u petak 28. lipnja kada će u Revelinu nastupiti Seastian Ingrosso.
–  Riječ je o velikanu elektronske glazbe, jednom od najpopularnijih u Europi. Tako da možete očekivati u Revelinu spektakl. Naravno uz Severinu koja će nastupiti u subotu, a koja je inače najpopularnija hrvatska zvijezda – naglasio je Alen Bajd.

–  Postavit će se i štandovi gdje će se moći kupiti karte tako da će to biti potpora Grada i Turističke zajednice privatnom programu Culture Club Revelina – dodao je Vlahušić.

 
U subotu program počinje u 19 sati i 30 minuta nastupom  tri dubrovačke klape Subrenum, Alegria i Kaše, nakon čega će od 22 sata do ponoća koncert održati Severina.
–  U suradnji s Novom TV organiziramo nastup zvijezde večeri Severine. Program organizira Nova TV, dok Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada osiguravaju logistiku  – naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić.
 
Program se nastavlja u nedjelju od 19 sati na Stradunu kada će nastupiti Norveški Brass Band Ostensjo Janitsjar iz Osla na Stradunu. Nastupit će od 21 sat i Dubrovački simfonijski orkestar u atriju Kneževa dvora te od 22 sata mladi dubrovački umjetnici i učenici Umjetničke škole Luke Sorkočebića, dok će program završiti nastupom FA Linđo ispred Crkve Svetoga Vlaha koji je najavljen za 22 sata i 30 minuta, istaknula je pročelnica za kulturu Ana Hilje Čagalj.

–  Mješoviti zbor Libertas u ponoća ispred Crkve svetoga Vlaha izvest će Odu radosti.što će direktno prenositi HRT, a program obilježavanja ulaska Hrvatske u EU završit će šampanjcem ispred Gradske kavane – naglasila je.
 
–  U subotu navečer glazba će se moći puštati do 2 sata ujutro, a svi objekti će moći raditi do 4 sata ujutro – dodao je gradonačelnik Vlahušić .
 
Također je dodao kako će Grad Dubrovnik ovaj program koštati oko 200 tisuća kuna.
–   Program nije posebno skup, ali da nema privatnog kapitala bio bi sigurno dosta skuplji, čak skuplji od zagrebačkog. Za njega ćemo izdvojiti oko 200 tisuća kuna, a vrijednost mu je sigurno između 4 i 5 milijuna kuna – istaknuo je Vlahušić. 

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist