Aktualno

Dubrovnik slavi ulazak Hrvatske u EU

Program obilježavanja ulaska Hrvatske u EU predstavio je danas u Velikoj vijećnici gradonačelnik Andro Vlahušić sa suradnicima.

–   Htjeli bi obavijestiti, kako dubrovačku, tako i hrvatski javnost što Dubrovnik priprema. Jedan lijepi, veliki vikend za cijelu Hrvatsku, Grad Dubrovnik i za građane Dubrovačko-neretvanske županije sa svim problemima koje nam to donosi. Rekli smo u redu, problema ima, ali idemo zato napraviti festu, pravi program u Gradu Dubrovniku te smo uz pomoć partnera i samostalnih inicijativa, i uz program koji radimo već pola godina, došli do toga da će Dubrovnik imati nakvalitetniji i najraznovrsniji program ovog vikenda -rekao je uvodno gradonačelnik Vlahušić.

Program obilježavanja počinje u petak 28. lipnja kada će u Revelinu nastupiti Seastian Ingrosso.
–  Riječ je o velikanu elektronske glazbe, jednom od najpopularnijih u Europi. Tako da možete očekivati u Revelinu spektakl. Naravno uz Severinu koja će nastupiti u subotu, a koja je inače najpopularnija hrvatska zvijezda – naglasio je Alen Bajd.

–  Postavit će se i štandovi gdje će se moći kupiti karte tako da će to biti potpora Grada i Turističke zajednice privatnom programu Culture Club Revelina – dodao je Vlahušić.

 
U subotu program počinje u 19 sati i 30 minuta nastupom  tri dubrovačke klape Subrenum, Alegria i Kaše, nakon čega će od 22 sata do ponoća koncert održati Severina.
–  U suradnji s Novom TV organiziramo nastup zvijezde večeri Severine. Program organizira Nova TV, dok Grad Dubrovnik i Turistička zajednica Grada osiguravaju logistiku  – naglasila je direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić.
 
Program se nastavlja u nedjelju od 19 sati na Stradunu kada će nastupiti Norveški Brass Band Ostensjo Janitsjar iz Osla na Stradunu. Nastupit će od 21 sat i Dubrovački simfonijski orkestar u atriju Kneževa dvora te od 22 sata mladi dubrovački umjetnici i učenici Umjetničke škole Luke Sorkočebića, dok će program završiti nastupom FA Linđo ispred Crkve Svetoga Vlaha koji je najavljen za 22 sata i 30 minuta, istaknula je pročelnica za kulturu Ana Hilje Čagalj.

–  Mješoviti zbor Libertas u ponoća ispred Crkve svetoga Vlaha izvest će Odu radosti.što će direktno prenositi HRT, a program obilježavanja ulaska Hrvatske u EU završit će šampanjcem ispred Gradske kavane – naglasila je.
 
–  U subotu navečer glazba će se moći puštati do 2 sata ujutro, a svi objekti će moći raditi do 4 sata ujutro – dodao je gradonačelnik Vlahušić .
 
Također je dodao kako će Grad Dubrovnik ovaj program koštati oko 200 tisuća kuna.
–   Program nije posebno skup, ali da nema privatnog kapitala bio bi sigurno dosta skuplji, čak skuplji od zagrebačkog. Za njega ćemo izdvojiti oko 200 tisuća kuna, a vrijednost mu je sigurno između 4 i 5 milijuna kuna – istaknuo je Vlahušić. 

Pročitajte još

U četvrtak 1A i 1B voze kao svakog radnog dana

Dulist

KOLIKO SE OD GRADNJE SLIJEVA U GRADSKI PRORAČUN? Komunalni doprinos lani ‘jači’ nego 2019.

Andrea Falkoni Račić

Za četvrtak za dubrovačko područje upaljen narančasti alarm

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija