Sport

DUBROVNIK SJAJAN BRIDŽ DOMAĆIN A Tikvica i Obad okitili se srebrom!

DUBROVNIK SJAJAN BRIDŽ DOMAĆIN A Tikvica i Obad okitili se srebrom!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na upravo završenom Parskom prvenstvu Hrvatske koji se održao ovaj vikend u hotelu Importanne Resort u Dubrovniku, dubrovački par Đivo Tikvica i Ivica Obad u konkurenciji 27 parova osvojili su drugo mjesto i okitili se srebrnom medaljom.

U povijesti bridž kluba Dubrovnik to je najveći uspjeh do sada u ovakvoj vrsti natjecanja. Iako nisu stalni partneri, dugogodišnje bridž iskustvo i međusobno prijateljstvo rezultiralo je ovim izvrsnim rezultatom.

Uspješni su bili i Toni Radić i Miho Jančić kojima je ovo plodna godina. Nakon što su sa svojim timom Danče ušli u A ligu te osvojili Klupsko prvenstvo Jadrana i potom po treći put pobijedili na turniru Crveno jezero u Imotskom, na PPH su osvojili 4. mjesto. Iva Strnad i Frano Mozara su bili osmi (ujedno i najbolji mix par turnira), Maja Kučić Kržić i Zdenko Stankovič deveti, a juniorski reprezentativci Joško Đilović i Ante Mijić dvanaesti.

Prestavnici bridž kluba Astarea Vinko Mijoč i Simo Soko završili su na izvrsnom petom mjestu, a njihove kolege iz istoimenog kluba Stijepo Čubela i Pero Jemo na trinaestom.

Pobjednici PPH i prvaci Hrvatske za 2017. godinu su Goran Čekol i Luka Žunić, članovi bridž kluba Dr Jurica Tomljenović iz Zagreba.

Treće mjesto je također pripalo Zagrebčanima, Karlu Brguljanu i Tomislavu Šašeku.

Dubrovnik se još jedan put pokazao izvrsnim domaćinom za bridž turnire u što su se uvjerili ne samo pobjednici Parskog prvenstva Hrvatske, nego i ostali sudionici iz Zagreba, Splita i Imotskog koji su se došli boriti za ovu prestižnu titulu.

Detaljni rezultati kvalifikacija, finala i konzolacija mogu se vidjeti na ovom linku.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist