Grad

Dubrovnik i Ravno zajedno grade vodovod za Ivanicu

Vlahušić sa Šimunovićem (Općina Ravno)

Grad Dubrovnik, Vodovod Dubrovnik i Općina Ravno raspisat će zajednički natječaj za idejno rješenje vodoopskrbe i odvodnje Ivanice, zaključak je sa današnjeg sastanka gradonačelnika Andra Vlahušića i direktora Vodovoda Pera Miškovića s načelnikom Općine Ravno u BIH, Andrijom Šimunovićem.

– Primarni interes Grada Dubrovnika i Vodovoda je naći optimalno rješenje kako bi se zaštitio izvor Omble i crpilišta – naglasio je gradonačelnik Vlahušić.

Studija izvodljivosti trebala bi dati odgovore na pitanja kojim tehničkim rješenjem dovesti cjevovode na Ivanicu uz postojeće izvore i infrastrukturu, a uz tehnički pristup uključit će i financijsku analizu projekta. Cijeli postupak bit će usklađen s europskim standardima, a projekt će se prijaviti na natječaj za europske fondove.

Grad Dubrovnik i Vodovod Dubrovnik značajno će financirati izvedbu projekta, jer se radi o vitalnom pitanju za stanovnike Grada. Istovremeno će se raditi i na rješenju odvodnje zbog racionalizacije troškova, a o pokrenutoj prekograničnoj suradnji informirat će se Hrvatske vode i Vlada Republike Hrvatske.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist