Hrvatska

Dubrovnik očito hit svima osim Lorencinu

WTM lorencin

Ministar turizma Darko Lorencin sudjelovao je na Ministarskom samitu koji se tradicionalno održava tijekom World Travel Marketa (WTM) u Londonu. U sklopu samita održan je i okrugli stol kojeg zajednički organiziraju WTM, UNWTO i CNN, a ovogodišnja glavna tema je „Mega eventi i turizam“. Lorencin je ovom prilikom predstavio top manifestacije koje su se tijekom ove godine održavale u Hrvatskoj, kao što su Red Bull Air Race, Ultra Europe Music Festival, Croatia Harley Days, Riječki karneval i Špancirfest, javljaju iz Ministarstva turizma.

U njihovom priopćenju u toj kategoriji ne spominju se primjerice Dubrovačke ljetne igre.

„Top manifestacije važan su dio naše turističke ponude jer one, uz proizvod sunca i mora, najčešće predstavljaju jedan od glavnih motiva dolaska u destinaciju. Manifestacije uvelike doprinose i produljenju sezone, jednom od glavnih ciljeva detektiranih u Strategiji razvoja turizma i Strateškom marketinškom planu. Tu je i veliki promotivni značaj top događanja, posebice kroz ‘Word of mouth’ – jednom od najpoželjnijih oblika promocije jer su pozitivna iskustva i preporuke naših prijatelja ono čemu najviše vjerujemo pri odabiru destinacije“, rekao je Lorencin.

U sklopu WTM-a u Londonu, ministar Lorencin i direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić, susreli su se s predstavnicima najvećih svjetskih turoperatora – TUI, Thomas Cook, Monarh i Jet 2, a s kojima su razgovarali o poslovnim planovima za Hrvatsku. Tako su predstavnici TUI-a najavili povećanje putnika u sljedećoj godini za 150 posto, a destinacije prema kojima su zasada fokusirani su Dubrovnik i Split, s time da potencijal vide i u Istri te Kvarneru. Potpredsjednik cijelog TUI-ja Johan Lundgreen dodao je kako im je zanimljivo širenje poslovanja i na kontinentalni dio Hrvatske, ali će, kako je kazao, prvo vidjeti kako će proći novosti za Split i Dubrovnik.

„Interes koji su britanski partneri pokazali za Hrvatskom, kao i najave o povećanju od gotovo 15 posto kod nekih od partnera, pokazatelj su kako Hrvatska od britanskog tržišta u narednome razdoblju doista puno može očekivati. Posebno raduje interes za projektom Hrvatska 365 koji su neki od partnera već implementirali u svoje programe za iduću godinu“, poručio je Ivičić.

Ministar Lorencin je zaključio kako je suradnja s TUI-jem od strateškog interesa za Hrvatsku te kako će se, sukladno našim modelima udruženog oglašavanja, turoperatorima omogućiti potpora za daljnji razvoj strateškog partnerstva i realizaciju poslovnih planova.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist