Aktualno

DUBROVNIK NIJE IZUZETAK Učenici profesore vrijeđaju, pljuju, tuku, psuju…

DUBROVNIK NIJE IZUZETAK Učenici profesore vrijeđaju, pljuju, tuku, psuju...

Vrijeđanje, fizičko i psihičko zlostavljanje, agresivno ponašanje učenika, ali i roditelja samo su neka od traumatičnih iskustava dubrovačkih profesora koja su anonimno za DuList podijelili u jeku aktualnog slučaja s čakovečkim profesorom Franjom Dragičevićem.

Mnogi od njih daju mu podršku nakon što je fizički nasrnuo na dvojicu učenika jer je njihovo pljuvanje i gađanje kredom bila ‘kap koja je prelila čašu’. Iako vlada generalan dojam kako u Dubrovniku takvih situacija nema, ipak, situacija je daleko od toga. Profesori su posvjedočili nizu slučajeva kojima ne mogu stati na kraj.

— Ima li toga u nas? Ima. Itekako. U mojoj školi postoje zabrinjavajući slučajevi učenika. Cijela škola radi ‘kao urica’ da se nešto riješi, ali je problem kada situacija treba izaći van. Tada sve pada u vodu jer sustav nije uigran. Primjerice, imamo učenika koji sustavno maltretira drugu djecu, čak je i verbalno agresivan ili manipulira i s učiteljima i ta se situacija iz godine u godinu, od njegovog drugog osnovne, spominje na učiteljskim vijećima (…) – istaknula je jedna dubrovačka profesorica.

Više pročitajte u tiskanom izdanju novog broja DuLista.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist