Aktualno

Dubrovnik je turistički prvak Hrvatske!

Dubrovnik je turistički prvak Hrvatske!

Grad Dubrovnik turistički je prvak Hrvatske. Vrijednu nagradu je iz ruku premijera Zorana Milanovića u Zadru na Danima hrvatskog turizma primio gradonačelnik Andro Vlahušić.

Dubrovnik je vrijednu titulu odnio u konkurenciji Zagreba i Zadra, a ujedno je osvojio i nagradu za najbolju veliku destinaciju u konkurenciji Krka i Zadra.
 
Inače, razloga za slavlje ima i Cavtat, koji je proglašen za najbolju malu destinaciju na Jadranu. Nagradu za najbolju srednju destinaciju odnio je grad Split, a za najbolju kontinentalnu destinaciju grad Zagreb.
 
Slavit će večeras i u dubrovačkom Hotelu Excelsior, koji je nakon jučerašnje nagrade za najbolji veliki hotel s 5 zvjezdica, u petak navečer osvojio i nagradu hotel godine, i to u konkurenciji s još dva dubrovačka hotela, Hilton Imperialom i The Pucić Palaceom.
 
Nagrada za najbolju plažu u Hrvatskoj pripala je plaži Solaris (u konkurenciji je bila i plaža Šunj na Lopudu), marina godine je Marina Frapa u Rogoznici (u konkurenciji s ACI marinom Dubrovnik), a kamp godine Bi Village u Fažani.
 
Posebno nagradu za promociju Hrvatske dobio je nogometaš Bayern Munchena Mario Mandžukić, posebnu nagradu za uspješno provedenu sezonu dobila je Eskadrila transportnih helikoptera iz Divulja, a dodijeljene su i posebne nagrade „Anton Štifanić“ (Tulio Fernetić kao pojedinac, HGSS i Muzej grada Vukovara kao institucije i udruge te za životno djelo Anđelko Leko iz tvrtke HUP Zagreb.

Pročitajte još

‘LJETNI’ KADROVI Na Copacabani otvorena sezona kupanja!

Dulist

EU PARLAMENT DONIO NOVU UREDBU Do 2030. mnoga ambalaža ide u zaborav

Dulist

DU MOTION UTRKA GRAĐANA Poljak Patryk i naša Luciana najbrže istrčali pet kilometara za Marka

Dulist