Sport

DUBROVNIK DOMAĆIN EUROPSKOG KUPA Gotovo 400 judaša stiže u Gospino polje!

BKJ 5276

Dubrovnik je domaćin još jednog seniorskog Europskog kupa u judu ovog vikenda, 6. i 7. travnja. Gotovo 400 judaša iz 28 zemalja stiže u Sportsku dvoranu Gospino polje.

Hrvatska reprezentacija broji 47 igrača, među kojima su Anđela Violić, Josip Bulić, Ardian Sufaj, Borna Butijer, Lucija Baričević i Davor Obrvan.

Prema trenutnom popisu, najprometnija kategorija za muškarce je -90 kg sa 51 prijavom. Toni Miletić iz Bosne i Hercegovine je prvi nositelj, a slijede ga Tigo Renes iz Nizozemske te njemački duet, Johann Lenz i  Fabian Kansy. Nedaleko s 50 cijelih je kategorija -73 kg u kojoj su među prva četiri nositelja Jano Ruebo iz Njemačke, Ethan Narnie iz Velike Britanije, Adrian Veste iz Moldavije i Luigi Centracchio iz Italije. Hrvatsku mušku reprezentaciju predvodi osvajač brončane medalje s Europskog prvenstva 2017. godine, Puljanin Dominik Družeta (-81kg) kojem je ovo jedna od posljednjih priprema pred natjecanje u Zagrebu.

Kod žena, najviše je cijelih dobila kategorija -63 kg s ukupno 29 judašica. Manon Dekter iz Francuske je prva  nositeljica navedene kategorije težine, a iza nje je Hrvatica Nina Simić. Nadiah Krachten iz Nizozemske s Aytaj Gardashkhanli iz Azerbajdžana slijeće na treće i četvrto mjesto.

Pročitajte još

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist

DRUGI PUT U POVIJESTI Jugaši pobjednici LEN Euro kupa!

Dulist

KUP JADRANA Osam medalja za Judo klub Fortitudo

Dulist