Sport

Dubrovkinja Zina Urlić primila Državnu nagradu ‘Franjo Bučar’ za životno djelo

Dubrovkinja Zina Urlić primila Državnu nagradu 'Franjo Bučar' za životno djelo

Dubrovačka sportska djelatnica Zina Urlić primila je u subotu u Zagrebu najvišu državnu nagradu u sportu ‘Franjo Bučar’ – Nagradu za životno djelo u 2017. godini.

Urlić je kao igračica, trenerica i odbojkaška djelatnica dala velik doprinos u širenju i podizanju kvalitete odbojke u Hrvatskoj. Radila je kao trenerica i izbornica nekoliko generacija juniorskih reprezentacija te direktorica Odbojkaškog kluba Dubrovačka banka, kad je klub 1998. godine bio prvak Europe. Godine 2001. dobila je Državnu nagradu za sport ‘Franjo Bučar’.

Osim Urlić, nagrade za životno djelo dobili su rukometni trener Zdenko Zorko te posmrtno sportski djelatnik Zdravko Hebel, a dobitnici godišnjih nagrada su Deni Lušić, Dina Levačić, Edi Stipić, Edo Pezzi, Igor Boraska, Ivica Tucak, Jozo Jakelić, Luka Lončar, Ratko Kovačić, Tihomir Franković, Valentina Pereglin i Vlado Lisjak.

Podsjetimo, nagradu ‘Franjo Bučar’ Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značaja za razvoj hrvatskog sporta. Nazvana je po ocu hrvatskog olimpizma Franju Bučaru.

Pročitajte još

JUGAŠI U POLUFINALU EUROKUPA! Uvjerljiva pobjeda protiv Crvene Zvezde

Dulist

VEČERAS SVI U GOSPINO POLJE! Košarkaši Dubrovnika dočekuju Šibenik

Dulist

[FOTOGALERIJA] Dubrovački mališani na Stradunu pokazali svoje trkačke vještine

Dulist