DuList IN

Dubrovkinja Ksenija Matić sudjeluje na prestižnom Concours Mondial de Bruxelles

Dubrovkinja Ksenija Matić sudjeluje na prestižnom Concours Mondial de Bruxelles

Grad Brno u Češkoj od 4. do 6. rujna bit će domaćin 27. Concours Mondial de Bruxelles. Posrijedi je prestižna manifestacija degustacije vina koja će se održati u prostorijama tamošnjeg Izložbeng centra, ujedno jednog od najvećih u Europi.

I naš grad će na ovom događanju imati svoju predstavnicu. Naime, Dubrovkinja Ksenija Matić već se nekoliko dana piprema za ovaj susret, a za DuList je prije samog polaska poručila:

– Veselim se što se međunarodno ocjenjivanje vina Concours Mondial de Bruxelles ipak održava jer je ovo prvo veliko internacionalno ocjenjivanje na kojem sudjelujem. Presretna sam jer uopće putujem nakon preduge pauze, usprkos svim formularima i peripetijama, uključujući Covid-19 testiranje jer letim za Beč, odakle imam transfer za Brno. Ovo je već drugi put da se datum natjecanja odgodio, originalno je planirano za travanj, odgođeno za lipanj i naposljetku za rujan. Iz Hrvatske na ocjenjivanju još sudjeluju kolege Siniša Lasan, Saša Špiranec i Morana Petričević.

Podsjetimo, Matić je prva žena u Hrvatskoj s certifikatom Certified Sommelier pri prestižnoj instituciji Court of Master Sommeliers. Riječ je o najutjecajnijoj svjetskoj instituciji za certificiranje sommeliera.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist