Hrvatska

Dubrovčanin Vlaho Hrdalo otvorio najveću regionalnu konferenciju za industriju blockchaina i kriptovaluta BlockSplit

Dubrovčanin Vlaho Hrdalo otvorio najveću regionalnu konferenciju za industriju blockchaina i kriptovaluta BlockSplit

U Hrvatskom domu u Splitu proteklog je utorka otvorena najveća regionalna konferencija za industriju blockchaina i kriptovaluta BlockSplit, a otvorio ju je, među ostalim, predsjednik hrvatske krovne udruge za blockchain i kriptovalute – UBIK, Dubrovčanin Vlaho Hrdalo. Riječ je o trećem izdanju ove konferencije, ovoga puta u organizaciji hrvatske krovne udruge za blockchain i kriptovalute – UBIK. Uz Hrdala, na jednoj od tri pozornice konferenciju je svečano otvorio i Antonio Perić-Mažar iz organizacijskog odbora, koji je s Tomislavom Mamićem zaslužan za prva dva izdanja konferencije. Ovoga puta snage su udružili s UBIK-om koji je prepoznao značaj ove konferencije za razvoj blockchain industrije u Hrvatskoj, piše Jutarnji.

Cilj konferencije je, kako poručuju organizatori, ubrzati rast i razvoj industrije te pružiti priliku pojedincima i organizacijama za ulazak u Web3. Svi sudionici imaju priliku sudjelovati u brojnim radionicama, predavanjima i panelima na teme iz ovog područja kao što su DeFi, NFT, DAO, regulativa…Uz to, imaju priliku za networking, kao i zabavni sadržaj. Prve dvije konferencije, kako su podsjetili Perić-Mažar i Hrdalo, održane su 2018. i 2019. a onda je došla pandemija i pauza.

-Broj sudionika nadmašio je naša očekivanja. Tu je više od 600 ljudi, program se odvija dva dana na tri pozornice s više od 50 govornika. Uz to, u ponedjeljak je održano više radionica, a na Prokurativama imamo najveći EXPO do sada – kazao je Antonio Perić-Mažar.

UBIK je osnovan 2017. godine, podsjetio je Vlaho Hrdalo, a okuplja pravne i fizičke osobe koji doprinose razvoju blockchain tehnologija.

-Glavni razlog okupljanja zajednice je bio da ostvarimo dijalog s regulatorima koji dotad nije postojao. To je bilo nezgodno i za nas i za njih jer s jedne strane oni žele regulirati jednu tehnologiju koja ima i financijske implikacije, a ne mogu jer nema propisa. S druge strane mi kao i bilo tko drugi na svijetu koji nešto radi želi znati koja su pravila igre da bi mogao igrati po njima da ne bi izišao iz nekakvih okvira. Uvijek smo u razgovorima s regulatorom dobivali signal da ne mogu razgovarati s 20 firmi i 15 odvjetnika i mi smo to shvatili kao potrebu da se organiziramo u neprofitnu udrugu koja djeluje prvenstveno u smislu zaštite svojih članova ali i u smislu održavanja radionica, edukacije i slično– rekao je Hrdalo.

Foto: Marko Lukunić / PIXSELL

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist