Aktualno

Dubrovčanin Tonći Lazibat među kandidatima za Borasovog nasljednika

Dubrovčanin Tonći Lazibat među kandidatima za Borasovog nasljednika

Među kandidatima za novog rektora Sveučilišta u Zagrebu je i Dubrovčanin Tonći Lazibat. Naime, kako se navodi na stranicama zagrebačkog sveučilišta, Izborno povjerenstvo za provedbu postupka izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu na svojoj je sjednici održanoj početkom ovog tjedna utvrdilo da je u postupku izbora rektora Sveučilišta u Zagrebu za sljedeće mandatno razdoblje (2022. – 2026.) četvero kandidata ispunilo Zakonom i Statutom Sveučilišta u Zagrebu propisane uvjete. Tako će svoje programe Senatu Sveučilišta u Zagrebu na izvanrednoj sjednici 17. veljače 2022. godine predstaviti prof. dr. sc. Mirjana Hruškar s Prehrambeno-biotehnološkoga fakulteta, prof. dr. sc. Marijan Klarica s Medicinskoga fakulteta, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić s Građevinskoga fakulteta i prof. dr. sc. Tonći Lazibat s Ekonomskoga fakulteta. Članovi Senata o izboru novog rektora odlučit će na izvanrednoj sjednici koja će se uživo održati u utorak 1. ožujka 2022. godine.
Prof. dr. sc. Tonći Lazibat rođen je u Dubrovniku gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je 1990. godine na Sveučilištu u Splitu, na Fakultetu za turizam i vanjsku trgovinu u Dubrovniku stekavši zvanje diplomiranoga ekonomista. Magistrirao je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a tijekom 1996. godine obranio doktorski rad na Sveučilištu u Mostaru. Svoje je obrazovanje nastavio je i 2017. upisavši se na Poslijediplomski doktorski studij humanističkih znanosti smjer filologija/književnost na Sveučilištu u Zadru na kojemu je 2020. godine obranio temu doktorskoga rada, koji je u postupku ocjene.
Svoju profesionalnu karijeru započeo je u poduzeću Dubrovkinja u odjelu vanjske trgovine. Stjecanjem doktorata znanosti prof. dr. sc. Tonći Lazibat sve više usmjerava svoj nastavak karijere prema akademskoj zajednici te se 2000. godine zapošljava na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu gdje nastavlja svoju znanstveno-nastavnu karijeru. Od 2014. na dužnosti je prorektora za poslovanje Sveučilišta u Zagrebu, a u dvama mandatima bio je dekan Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Foto: unizg.hr

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist