DuList PROMO

Dubrovčani kune pretvaraju u eure i u – zlato!

Dubrovčani kune pretvaraju u eure i u – zlato!

Jedna od najvećih promjena od osamostaljenja koja očekuje Hrvatsku nastupa prvog dana iduće godine. Od tog datuma, umjesto kuna koje odlaze u povijest, u novčanicima ćemo imati eure. I sve kune na bankovnim računima automatski će biti prebačene u eure. Procjenjuje se kako se dobar dio ušteđevine hrvatskih građana nalazi izvan računa, ‘u čarapama’ odnosno kućnoj pohrani. Pri tom se ne smije zaboraviti kako i Hrvatska i eurozona bilježe rekordne stope inflacije pa s istom količinom novca možemo kupiti sve manje proizvoda i usluga. Inflacijom su zato najviše pogođeni građani koji imaju gotovinu u banci odnosno oni koji je drže kod kuće. Primjerice, sa 100.000 sada mogu kupiti 10.000 kuna manju vrijednost nego prije.

O ovom problemu razmišljaju i mnogi građani Hrvatske.

-Naravno da mi nije drago kad vidim kako mi ušteđevina gubi vrijednost. Trebala bih ušteđevinu u kunama prebaciti u eure, ali i jedna i druga valuta vrijede sve manje – žali nam se jedna Dubrovkinja.

Stoga sve više ljudi razmišlja o alternativama, a kao jedna od isplativijih štednih opcija pokazalo se ulaganje u investicijsko zlato. Naime, podaci zadnjih desetljeća pokazuju da ono predstavlja najbolju zaštitu od pada vrijednosti imovine tijekom vremena. To je investicija na duge staze – u zadnjih 50 godina cijena ovog plemenitog metala se povećavala prosječnom stopom od čak 8 posto godišnje. Od 2000. godine, primjerice, cijena zlata se utrostručila! Dodatni benefit ulagačima u zlato je i to što je ono oslobođeno PDV-a, pa ovakvo ulaganje predstavlja jedan od najisplativijih načina štednje.

Kupnja investicijskog zlata vrsta je ulaganja koja je dostupna velikom broju građana, a ne samo velikim ulagačima. Stoga je ova Dubrovkinja, poput mnogih njenih sugrađana, odlučila dio ušteđenih kuna zamijeniti za investicijsko zlato u Auro Domusu, vodećem hrvatskom trgovcu zlatom. Na web stranici ove etablirane tvrtke uvjerila se kako je moguće odabrati širok raspon zlatnih i srebrnih investicijskih proizvoda – zlatnika, pločica i poluga, po najpovoljnijim cijenama. Zlato je izabrala preuzeti u poslovnici Auro Domusa, na adresi Obala Stjepana Radića 3. Za kraj, ističe kako se osim zbog velikog izbora i povoljnih cijena za Auro Domus odlučila i zbog odlične korisničke podrške koju su joj pružili na besplatnom broju telefona 0800/7372.

Dubrovčani kune pretvaraju u eure i u – zlato!

Pročitajte još

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

RIT CROATIA Osvoji punu stipendiju za američki studij Service Managementa

Dulist

Poboljšajte san uz namirnicu koju zasigurno već imate u kući – blagodati med

Dulist