Urednički izborZanimljivosti

DUBROVČANI DOBIVAJU NOVU ZELENU OAZU Grad se prihvatio uređenja parka na Biskupiji

biskupija

‘Grad Dubrovnik trenutno radi na projektu rekonstrukcije i uređenja parkovne površine na predjelu Biskupija u Svetom Jakovu. Očekujemo da će cjelokupno rješenje biti spremno za realizaciju u idućoj proračunskoj godini’, poručili su iz Gradske uprave na upit DuLista o rekreativnoj zoni koja bi bila na raspolaganju Dubrovčanima i njihovim posjetiteljima na dijelu naselja Sveti Jakov u narodu prozvanog Biskupija.

Posrijedi je zemljište kojeg je tadašnja Dubrovačka nadbiskupija prodala krajem 19. stoljeća privatnim vlasnicima te ono nakon dolazi u ruke Grada.

Posjed ima i pristup moru, a zaživljavanje ovog projekta trebao bi poslužiti kao nadomjestak za ono što je pučanstvo izgubilo privatizacijom parka Ville Gjivović i pripadajućeg kupališta

Tamošnji ljetnikovac u kojem su prema predaji u 11. stoljeću boravili poklisari Republike prije svog puta dubrovačkim drumom do carigradske Porte, potom kapelica i šetnice, pretrpjeli su značajnu štetu u rusko-crnogorskoj opsadi Dubrovnika 1806. te on do danas, unatoč povremenim stanarima nije u potpunosti priveden svrsi. Posjed ima i pristup moru, a zaživljavanje ovog projekta trebao bi poslužiti kao nadomjestak za ono što je pučanstvo izgubilo privatizacijom parka Ville Gjivović i pripadajućeg kupališta.

ID

Pročitajte još

Prugasti dupin uočen na Pelješcu

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1687. Umro vjerski pisac i pjesnik Bernard Đurđević

Dulist

Korisni savjeti veterinarke Sunčice Oštrić: Kako pomoći psima tijekom vrućina!?

Maris Guca