Aktualno

Dubrovačko sveučilište na svjetskim ljestvicama akademske izvrsnosti

Dubrovačko sveučilište na svjetskim ljestvicama akademske izvrsnosti

Sveučilište u Dubrovniku po prvi je put uvršteno na jednu od prestižnih rang ljestvica akademske kvalitete svjetskih sveučilišta QS World University Rankings, te na međunarodnu ljestvicu U-Multirank, čiju objavu financira Europska komisija.

Na QS World University Rankings Sveučilište u Dubrovniku rangirano je u regiji Emerging Europe and Central Asia u skupini od 250. – 300. mjesta. Ova ljestvica prepoznala je ono u čemu smo najjači – visoku kvalitetu istraživačkog rada, pa smo tako prema kriteriju citiranosti naših istraživanja na visokom drugom mjestu u Hrvatskoj, odmah iza Sveučilišta u Zagrebu. QS je inače jedna od tri najpoznatije svjetske ljestvice akademske izvrsnosti na koju je iz Hrvatske uvršteno svega šest visokoobrazovnih institucija.

Na međunarodnoj ljestvici U-Multirank Sveučilište u Dubrovniku je na 616. mjestu od 748 EU visokoobrazovnih institucija obuhvaćenih rangiranjem. Područje u kojem smo najbolje ocijenjeni je znanstvena i studentska internacionalizacija, a upravo je UNIDU već godinama među predvodnicima u internacionalizaciji nastavnog procesa u Hrvatskoj. Također, samo u 2019. zabilježen je rast publikacija u najjačim svjetskim znanstvenim časopisima od 150% te je ugovoreno gotovo 17 milijuna kuna međunarodnih znanstvenih i stručnih projekata.

Iz Hrvatske je u izdanju 2020 uključeno sedam visokoobrazovnih institucija, a UNIDU je unutar Hrvatske na 4. mjestu iza Sveučilišta u Splitu, Zagrebu i Rijeci.

Uvrštavanje Sveučilišta u Dubrovniku u prestižne liste samo je po sebi velik uspjeh i priznanje za napore svih djelatnika Sveučilišta u promicanju znanstvene i nastavne izvrsnosti. Hvala svim našim znanstvenicima i nastavnicima koji su ugradili dio sebe u ovu priču, a posebno hvala našim studentima zbog kojih se trudimo biti sve bolji i bolji!

Pročitajte još

[VIDEO] Suludo pretjecanje preko pune crte na Pelješcu

Dulist

Pritvoren 60-godišnjak koji je prijetio Frankoviću jer je za doček pjevao Čolić

Dulist

HDZ-OV SKUP Bačić: ‘Prije će presušiti more ispred stare gradske luke u Dubrovniku, nego što će HDZ izgubiti Dalmaciju’

Dulist