Zanimljivosti

Dubrovački stranci donirali spirometar

secon hand rasprodaja920

DFC ili Dubrovački klub stranaca objavio je uspješne rezultate četvrte godišnje prodaje rabljene robe održane početkom listopada, u kojem je ukupni neto dobitak iznosio 29.330 kuna.

Zbog dodatnog zalaganja Kluba stranaca u prikupljanju fondova izvan zemlje DFC je bio presretan da primi direktnu donaciju u punom iznosu od 24.637 kuna za spirometar koji je isključivo namijenjen Dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik.

– Želimo se posebno zahvaliti Vlahu, Suzie i Hannah iz Londona za njihov velikodušni doprinos. Također se zahvaljujemo ostaloj trojici članova Britansko-Hrvatskog Društva koji su dali iznos od 550 američkih dolara, kao I Tajniku Društva Peteru za njegov rad te je omogućio da se ovaj doprinos I ostvari – ističu iz Dubrovačkog kluba stranaca.

Napominju kako je ove godine partner u prodaji rabljene robe bila Art Radionica Lazareti. Njihovo osoblje je pomagalo neumorno i davalo podršku svaki dan.
– Konačno, moramo napomenuti da smo ove godine dobili ogromnu podršku od lokalne zajednice za vrijeme prodaje rabljene robe. Ne samo da su donirale nego su dolazile ponovo I ponovo da kupe stvari. Mi se nadamo da ćemo vas vidjeti i idućegodine – ističu.

Sve neprodane stvari su raspoređene na Art Radionicu Lazareti, Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik, Recikloteka/Bonzaii, Caritas. Ništa se nije potratilo ili se bacilo, ističu iz Kluba.

Kao što je planirano i reklamirano od DFC u novinama i na njihovim posterima, NGO društvo distrofičara će dobiti novac za trošak ulja za grijanje u iznosu od 7.000 kuna.

Tisuću eura ili oko 7.700 kuna, uključujuć ii 550 američkih dolara iz Engleske će biti namjenjeno Dr. Mariji Radonić s Dječjeg odjela OB Dubrovnik za njen projekt “Rođeni za čitanje”.

Ostatak novca će bit izadržan od DFC kao zalog za buduće potrebe Dječjeg odjela.

Pročitajte još

ŠTO RADITI U SLUČAJU PUKNUĆA GUME U VOŽNJI? Odmjereno kočiti i ne raditi nagle pokrete

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1947. Rođena književnica Tereza Buconić Gović

Dulist

NA ŠIPANU Treća međunarodna radionica o očuvanju kulturne i prirodne baštine

Dulist