Aktualno

Dubrovački odvjetnik Uskoković i nećak Vladimira Šeksa kupuju nekoliko medija

oleg uskokovic

Novi list, Glas Istre i Zadarski list dobivaju novog vlasnika. Slovački medijski holding JOJ Media House dogovorio je transakciju s tvrtkom Media Solutions u vlasništvu odvjetnika Olega Uskokovića i Bojana Divjaka koji preuzimaju ove lokalne novine, Jutarnji.

– Cilj ovog preuzimanja i budućeg spajanja s Glasom Slavonije jest konsolidirati regionalne dnevne novine nakon prolaska kroz više kriznih situacija koje su snažno utjecale na njihovo poslovanje unatrag nekoliko godina, od Covid krize 2020., iznimnog povećanja cijene papira tijekom 2021. i konačno snažnog rasta cijene energenata u 2022., te osigurati njihovu gospodarsku budućnost u visoko konkurentnom okruženju – prenio je Novi list Uskokovićevu izjavu.

Inače, Oleg Uskoković rođeni je Dubrovčanin, sin poznatog dugogodišnjeg direktora i najvećeg dioničara Atlantske plovidbe Želimira Uskokovića, a Bojan Divjak nećak je Vladimia Šeksa koji je svoju karijeru započeo u Glasu Slavonije.

– Novi vlasnici donose novu viziju za novine i ekonomsku sigurnost za budućnost – poručio je Richard Flimel, predsjednik uprave JOJ Media House na odlasku.

Na pitanje kako to da su se odlučili preuzeti tiskane novine koje su postale neprofitne, Bojan Divjak je u izjavi za Jutarnji rekao da nisu tiskani mediji neprofitni, nego sve ovisi o tome kako su postavljeni.

– Tiskani medij nije samo print, nego i portali koji će u nekom dijelu preuzeti najvažniji dio prihoda. Poanta je u redakcijama koje su u stanju stvarati sadržaj – kaže Divjak koji smatra da je lako biti profitabilan s medijem kojemu je baza tisak. Napominje i kako su regionalni mediji u drugačijoj poziciji jer nude sadržaj koji samo oni imaju.

Promjena vlasnika, navodi, ne mora značiti ništa za novinu. Smatra da će sve novine biti bolje, da će omogućiti svim novinama u grupi da posluju bolje, a tada i novinarima može samo biti bolje.

O financijskoj pozadini preuzimanja lokalnih novina Divjak nije govorio, a na primjedbu kako tvrtka Media Solutions, prema javno dostupnim podacima, zadnjih godina nije dobro poslovala navodi da je Media Solutions tvrtka preko koje se investiralo, a nije nakladnik i nema izravne veze s poslovanjem.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist