Aktualno

Dubrovački muzeji: ‘Nije prouzročena šteta na kulturnome dobru. Ispričavamo se…’

knezev dvor

Nakon negodovanja sugrađana i medijskih pisanja o izgledu bočnih tzv. Vrata milosti na Kneževom dvoru, gdje je smješten prodajni pult, o svemu su se oglasili Dubrovački muzeji na službenoj Facebook stranici.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

‘Prodajni pult za ulaznice Dubrovačkih muzeja premješten je na bočna vrata trijema, tzv. Vrata milosrđa u drugoj polovici studenog 2021. godine kad su stupile na snagu strože protuepidemiološke mjere. Pult je izrađen od punog drva u našoj preparatorskoj radionici za drvo. Kako bi biljeteri bili zaštićeni od vremenskih uvjeta i kako bi se poštovale epidemiološke mjere, gornji dio pulta izrađen je od kaljenog stakla.
Obzirom da se radi o pultu napravljenom od prirodnih materijala koji se za radnog vremena muzeja, prisloni na otvor vrata, i po završetku radnog vremena izmiče i vrata se zatvaraju, ni u kom pogledu nije prouzročena šteta na kulturnome dobru.
Kako su od danas ukinute mjere za sprječavanje širenja zaraze Covida 19, a dolaze nam topliji dani i ljepša vremena, svakako ćemo se po tom pitanju i mi bolje organizirati kao što smo se uostalom i dogovorili s gradskom upravom.
Tijekom ljetne sezone i dolaska organiziranih grupa, stvaraju se velike gužve pred glavnim ulaznim vratima Kneževa dvora pa je na ovaj način razdvojena prodaja ulaznica i kontrola vaučera i DUcarda, koja je do sad bila na istom mjestu i predstavljala je problem. Isto tako, pred nekoliko godina jedini izlaz iz Muzeja organiziran je kroz muzejsku prodavaonicu, prema Vratima od Ponte, kako bi se izbjegla gužva pri ulasku i izlasku posjetitelja u Knežev dvor.
Ispričavamo se ako je ovaj postupak izazvao određeno negodovanje kod naših sugrađana, što nam ni u kom slučaju nije bila namjera’.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist