Kultura

Dubrovački komorni zbor u Dominikancima

Dubrovački komorni zbor u Dominikancima

Dubrovački komorni zbor s dirigentom Franom Krasovcem i programom duhovne glazbe od renesanse do danas na glazbenom programu Igara je večeras, 17. srpnja u 21.30 u Dominikanskoj crkvi.

Dubrovački komorni zbor jedan je od najljepših glazbenih uresa grada Dubrovnika. Nastao je zahvaljujući velikom znanju i ljubavi njegova osnivača i voditelja Frana Krasovca prema zborskom muziciranju. Zbor često i rado nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, a dirigent Frano Krasovac  je i dobitnik Nagrade Orlando koju mu je za najbolje dostignuće u glazbenom dijelu programa Dubrovačkih ljetnih igara 1999. godine za nastup s Dubrovačkim komornim zborom dodijelila Hrvatska radiotelevizija.

Ovaj zbor profinjenog zvuka za svoj je nastup na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama pripremio zahtjevan a capella program koji se kreće od renesansne polifonije do minimalizma suvremene zborske glazbe.

Ulaznice su dostupne online na Internetskim stranicama Igara, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači i na Stradunu te dva sata prije izvedbe na blagajni na ulazu.
 

Pročitajte još

DUNJALUK U LAZARETIMA Sevdah za one koji misle da ga ne vole

Dulist

NOVA IZLOŽBA U FLORI ‘Uništenje’ Josipe Vlašić

Ivana Mijić Vulinović

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist