Kultura

Dubrovački kapetan i slikar izlaže u prestižnoj galeriji u Londonu

Dubrovački kapetan i slikar izlaže u prestižnoj galeriji u Londonu

​Dubrovački slikar i pomorski kapetan Stjepko Mamić u nedjelju će u londonskoj ‘Royal Opera Arcade Gallery’ otvorit svoju samostalnu izložbu  “Inspiriran morem”​.

​Ovo je treće predstavljanje ovog samostalnog umjetnika u Velikoj Britaniji od prosinca 2014. god. kada je po prvi puta izlagao u ROA Gallery na međunarodnoj izložbi “Inside II”; nakon toga je uspješno izlagao u Oxfordu, na Art Fair u veljači 2015. u Town Hall and Museum of Oxford kada je prema glasovima publike uvršten u TOP 10.
Royal Opera Arcade Gallery je jedna od najpoznatijih londonskih galerija koja se nalazi na prestižnoj lokaciji u Pall Mall, u samom centru Londona, nadomak Trafalger Square i Piccadilly, u blizini brojnih znamenitosti Londona.
Ovom prigodom ​Capt. Stjepko Mamić izložit ć​e​ 40 slika u tehnici ulja, akrila i mix-mediae na lanenom platnu. Predgovor za​ ​
katalog izložbe je napisao umjetnik i likovni kritičar Jose Van Roy Dali, sin glasovitog umjetnika Salvadora Dalia.
Podsjetimo, upravo je Jose Van Roy Dali Mamiću uručio nagradu za stilističku vrijednost na izložbi “La Grande Exposition Universelle” na Aiffelovom tornju u Parizu 2014. god. Samo mjesec i pol dana kasnije Stjepko Mamić je na Europskom Biennalu nagrađen plaketom za originalnost stila, a potom u talijanskom gradu Lecceu dobio nagradu Raffaello Sanzio, stekao zvanje Maestro d’ Arte i proglašen za Ambasadora kulture u svijetu ,za ljudska prava. U siječnju je izlagao na Međunarodnom Biennalu u talijanskom Palermu kojim su predsjedali međunarodni eminentni likovni kritičari prof. Paolo Levi i prof. Vittorio Sgarbi, a gdje je Mamić od 1000 izlagača prema glasovima publike zauzeo 56 mjesto i izravno se plasirao s prvih 100 plasiranih umjetnika na Florence Art na kojem je izlagao u veljači 2015. god.
Stjepkova slika “Jedra Sv. Petra” je na naslovnici aktualnog proljetnog izdanja britanskog časopisa za umjetnost Hidden Treasure Art Magazine što je nastavak uspješnog predstavljanja i priznanja na međunarodnoj likovnoj sceni nakon što je sa slikom Net M na Europskoj izložbi u Danskoj u rujnu 2014. osvojio prvu nagradu publik. Njegova slika iz serije Net objavljena na naslovnici talijanskog časopisa za umjetnost i kulturu Effetto Arte kojeg uređuje prof. Paolo Levi u studenom 2014. Stjepko Mamić je u studenom 2014. uvršten u knjigu Interational Contemporary Artists, Vol. IX ( ICA Publishing, Lexington Avenue New York) s njegove četiri slike.

Katalog izložbe možete pogledati OVDJE.

Pročitajte još

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist