Politika

ANTONIA KNEŽEVIĆ ODGOVARA NA PROZIVKE ‘Zgraža me kako HDZ-ovcima ne smetaju fekalije’

ANTONIA KNEŽEVIĆ ODGOVARA NA PROZIVKE 'Zgraža me kako HDZ-ovcima ne smetaju fekalije'

Antonia Knežević iz Mosta reagirala je na jučerašnje optužbe dubrovačkog HDZ-a, sve potaknutom izljevom fekalija u Rijeci dubrovačkoj.
-Uistinu me zgraža kako dubrovačkim HDZ-ovcima ne smetaju fekalije koje se na očigled stanovnika i turista učestalo izlijevaju u rijeku, na to upozoravam već dugi niz godina te apeliram na Vodovod da otkloni probleme.
Na moje prozivanje Vodovoda reagiraju gradski HDZ-ovci kao ‘uvrijeđena mlada’ taktikom napad je najbolja obrana – poručuje Knežević u priopćenju za medije.
Smatra kako je HDZ Dubrovnik ovim nedvojbeno poslao poruku: ‘da im je ok kontinuirano izlijevanje fekalija kroz dijelom otvoreni oborinski kanal Rijeke dubrovačke, čak to nazivaju ‘Projektom Aglomeracije’ i da im je ok što su probijeni svi rokovi za završetak radova kanalizacijskog sustava Stare Mokošice’.
-Isto tako im je ok što će zbog probijanja rokova troškove radova morati platiti u cijelosti Grad Dubrovnik, a ne većinskim sredstvima iz EU fondova. U redu im je se radovi (ne)završe tko zna do kada i nije im važno što su do sad utukli približno 44 milijuna kuna u nešto što ne funkcionira. Obzirom na izrazito neodgovoran pristup bitnim problemima kanalizacije Rijeke dubrovačke od strane nadležnih tijela Grada, zasigurno ću biti primorana zatražiti stručna mišljenja i očitovanja od Sanitarne inspekcije, Građevinske inspekcije, Ministarstva graditeljstva i Europskih strukturnih fondova jer je potpuno neprihvatljivo da se projektom aglomeracije umjesto da se riješi kanalizacija, upravo suprotno fekalije u Rijeci izlijevaju na sve strane. Na žalost, ne čudi me ovakva reakcija središnjice dubrovačkog HDZ-a, jer očito nemaju nikakva argumentirana opravdanja za dugogodišnje propuste uprave Vodovoda Dubrovnik, pa se služe ovakvim metodama napada na čovjeka, umjesto da budu konstruktivni u rješavanju problema. Svatko kome je dato povjerenje građana Grada Dubrovnika, trebao bi biti odgovoran za nastale propuste i raditi na tome da se isti ne dogode, a ukoliko dođe do nepravilnosti i problema, da se isti što je moguće brže otklone. Prozivke od strane HDZ-a upućene meni osobno vezane za vezove i tome slično, spadaju u domenu udbaškog mentaliteta napada na osobu, koje baštini HDZ, s namjerom klevetanja svih članova društva koji ukazuju na njihove propuste u radu – navodi dalje Knežević te nastavlja:
-Želim informirati javnost da skupa s ostalim članovima svoje uže obitelji posjedujem 4 plovila te od 2016. godine posjedujem suglasnost za redovitu uporabu pomorskog javnog dobra KL: 342-01/16-01/07, UR.BR.: 2117/01-01-16-1, također želim istaknuti da je u vlasništvu moje obitelji legalna privatna riva (kč.br. 1016/1, Obala, k.o. Obuljeno), obzirom da su moji preci u Rijeci dubrovačkoj bili od davnina i bavili se pomorstvom, te smo ovdje starosjedioci. Želim istaknuti da uz suglasnost za redovitu uporabu pomorskog javnog dobra kao suvlasnik više plovila, u svom privatnom vlasništvu imam svu potrebnu opremu za redovitu uporabu, tj. za privez plovila i to betonske sidrene blokove, konope, plutače, gambete i sličnu opremu. Korištenjem iste ne kršim nikakav zakon, niti kršim ikakav zakon ustupajući svoju opremu svojom voljom nekoj drugoj osobi – poručila je Antonia Knežević.

Pročitajte još

Ivica Todorić osnovao stranku i najavio izlazak na parlamentarne izbore

Dulist.hr

REALDU KONFERENCIJA Dubrovnik ima 4 tisuće praznih stanova, a pitanje dugoročnog najma nije riješeno

Dulist

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist